Çocuklardan tehlikeli serinlik

Yüzme havuzu, dinlenme tesisleri, tatil kenti olmayan Kars’ta, aşırı sıcaklardan bunalan çocuklarını kendilerini elektrikle çalışan fıskiyeli süs havuzlarına attılar.

Olası tehlikelere aldırmayan çocuklar, sıcaktan bunaldıklarını ve başka çareleri olmadığı için süs havuzlarını tercih ettiklerini belirttiler.

Doğu’nun Uygar ve Çağdaş Kenti Kars’ta yaz mevsiminin en büyük sıkıntılarından birisi çocukların eğlenme ve dinlenme yerlerinin olmaması. Maddi durumu iyi olan aileler çocuklarını batı bölgesinde tatil beldelerine götürürken, maddi durumu iyi olmayan ya da tatil beldesine gidecek gücü ve imkanı bulunmayanlar ise Kars’ta vakit geçiriyorlar.

Kurtuluş Savaşından sonra Türkiye’nin çağdaşlıkta önde gelen kentlerinden olan Kars’ta o yıllarda yürüyüş yolları, parklar, sinemalar gibi bir dizi mekan ve bu mekanlarda etkinlik olurdu. İlerleyen zaman ve gelişen teknolojiye rağmen bugün ise yaz tatili adeta sıkıcı günler olarak değerlendirilmekte. Çünkü ne ailelerin güzel vakit geçirecekleri mekanlar bulunuyor ne de çocuklar için tatillerini değerlendirecekleri mekanlar bulunuyor.

Tüm bunlardan yoksun olan kentte her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklar sağlıksız ve tehlikeli koşullarda vakit geçiriyorlar. Kentin 3-5 bölgesinde bulunan elektrikli fıskiyeli süs havuzlarında serinleyen çocuklar, büyük bir tehlike altında olduklarından habersiz kendilerince eğleniyorlar. Bir yanda elektrik tehlikesi diğer yanda da hijyenik olmaması nedeniyle sağlık sorunlarıyla baş başa kalan çocuklar çaresizce bu ortamların havasını teneffüs etmek durumunda kalıyorlar.

Öğlen saatlerinde süs havuzlarına giren çocuklar saatlerce pis sularda yıkanıp, kaldırım taşları üzerinde de güneşleniyorlar. İlginç ve düşündürücü görüntüleri de beraberinde getiren bu sağlıksız ortamın bu yıl olduğu gibi gelecek yıllarda da devam etmesinden endişe duyuluyor.