Cüce’nin hikayesi...

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer Yazdı...

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan: “Ey gençler, biz Karabağ’ı alarak görevimizi yaptık. Sizin göreviniz ise, Ağrı Dağını almaktır.”

Sarkisyan, Ermenistan’ın bir önceki Cumhurbaşkanı Koçaryan’a göre ılımlı bir kişiliğe sahip görünüyordu. Böyle ölçüsüz konuşması hayretler uyandırdı.

Devletin başındaki kişi, konuşacağı zaman, konuşmasının başının ve sonunun nereye varacağının hesabını iyi yapması gerekir. Bu husus sorumlu olduğu kuralların başında gelir.

Ben bu konuşmasında üç olasılık görüyorum:

1-Sarkisyan’ı dış güçler konuşturdu.

2-Sarkisyan, uykudaydı rüyasında Ağrı Dağını görüyordu, uykuda konuştu.

3-Bazen şeytan insanın altına girer, ya o kişiyi konuşturur, yada anormal hareket ettirir.

Devletin başındakiler halkını ya refaha yada felakete götürmüştür. Tarih buna çok şahit olmuştur. Biz gelelim cüceye:

15 kilo ağırlığında 45 cm.boyunda ki bir cüce, 2.80 boyundaki iri yarı bir kişiye:

 “beni kızdırma suratına tokat atarım.” deyince adam gülmüş…ve şöyle konuşmuş: “Cüce kardeşim, tokat atmana bir itirazım yok, lakin yüzüme tokat atabilmen için, 10 basamaklı bir merdiven bulup göğsüme dayayacaksın. Sonra da o merdivene çıkıp yüzüme tokat atabileceksin. Şimdi sen bu tokat atmadan vazgeçte, bir kendine bak bir de bana bak…” demiş.

Sarkisyan: “Ey gençler, bizler Azerbaycan’a tokat attık. Sizde Türkiye’ye tokat atınız” diyerek güya gençlerine öğüt veriyor…

Kötü öğütlerin ocakları söndürdüğü çok görülmüştür. Lakin sönen ocakların yanında, kötü öğüt verenlerinde ocakları sönmüştür. Sarkisyan bunu unutuyor.

Geçmişte ve günümüzde savaşların ve toprak işgallerinin, kan ve gözyaşı getirdiğini bilmeyen veya unutanlar azda olsa demek ki olabiliyor…

Sözümüzü bağlayacak olursak:

Şayet Sarkisyan şeytan’a uymayıp, “Karabağ’dan çekiliyoruz iyi komşuluk ilişkilerini Azerbaycan ve Türkiyeyle oluşturuyoruz. Biz bu görevi üstlendik. Ey gençler, sizin göreviniz bu dostluk yolumuzda yürümeniz olsun.” Deseydi akıllı Ermeniler ve akıllı uluslar Sarkisyan’ı tarihe büyük devlet adamı diye kaydederlerdi.

Ne diyelim? Sarkisyan Ermeni gençlerine öğüt verdi. Bir öğüdüne bakın…Birde merdiven arayan Sarkisyan’a bakın…