Davetiye ile kayıt olun çağrısı

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Burulday, Kayıt dışı esnafları, odalara kayıt ettirerek resmi esnaf statüsü kazandırmak konusunda 600 esnafa davetiye gönderdiklerini söyledi.

Kars il merkezinde vergi dairesine kayıtlı Bin 200 esnafın bulunduğunu fakat bunların odalara kayıt olmamakta direttiklerini söyleyen Burulday, bu kayıt dışı esnafların, kayda geçirilmesini sağlamak için çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. 

Burulday şu açıklamalarda bulundu; “Kayıt dışı esnafımız çok. Bunlar vergi dairesine kayıtlı, esnaf odalarına kayıtlı değiller. Bizde dedik ki esnaflarımız esnaf iseler, gelsin odalarımıza kayıt olsunlar. Esnaflarımız bir kere esnaf olduklarını odaya kayıt olarak tescillemelidirler. Biz bu girişimleri başlattık. Yaklaşık Bin 200 esnafımız vergi dairesine kayıtlı ama odalara kayıtlı değildiler. İnşallah bunla bir başarı elde edersek, ilçelerde de kayıt dışıları, kayıt altına alacağız. Çünkü ileride emekli olmak istediklerinde oda kaydı isteyecekler, onun için bu esnafımızın yararınadır. Yıllık 84 TL aidatından başka bir gideri yoktur. Bankalardan kredi kullanmaları halinde de esnaf odası kaydı istiyor. Kayıtlı değillerse ne götürecekler? Onun için biz bu çalışmayı başlattık. Şuanda 600 esnafımıza davetiye gönderdik. Duyarlı olurlarsa kayıtlarını yaptıracaklardır”