Demir yumruklara coşkulu karşılama

İrlanda’da yapılan Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonası’nda 52 kiloda Avrupa ikincisi olan Tuğrulhan Erdemir ile 50 kiloda madalya maçında yenilen Necat Ekinci, Kars havalimanında coşkulu şekilde karşılandılar.

28 Haziran-4 Temmuz 2013 tarihleri arasında Şırnak’ta yapılan Türkiye Üst Minikler Boks Şampiyonası’nda Kars’ı temsil eden Tuğrulhan Erdemir 52 kiloda, Necat Ekinci de 50 kiloda Türkiye şampiyonu oldular.

Kars İl Emniyet Müdürlüğümüzün koordinesinde yürütülmekte olan SODES Yıldızlar Kaybolmasın Projesinde boks branşındaki sporcuları Kars Havalimanında Boks Antrenörleri Vedat Demirkol ve Kıvanç Buru, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, Gençlik Spor Kulübü yetkilileri, Emniyet Müdürlüğü görevlileri, sporcuların aileleri ve sporseverler karşıladılar. Havaalanı çıkışında omuzlarına Türk bayrağı asılan sporcular alkışlar arasında alandan çıktılar. Hediye ve çiçeklerin de sunulduğu sporcular duygulu anlar yaşadılar.

Tuğrulhan Erdemir, karşılamadan duyduğu memnuniyeti anlatırken oldukça duygulandı. O’nu duygulandıran en önemli şey ise birinci olamaması ve İstiklal marşını okutamamasıydı. Bunu söylerken kelimeler adeta boğazına düğümlendi. Güçlükle yaptığı konuşmasında en büyük hayali olan İstiklal marşını söyletmek ve Türk bayrağını yut dışında dalgalandırmak olduğunu vurguladı.

Ermeni rakibine yenilerek elenen Necat Ekinci de üzüntüsünü gizleyemedi. Ekinci üzüntüsünü ailesine ve antrenörlerine sarılarak gösterdi.

Boks Antrenörleri Vedat Demirkol ve Kıvanç Buru yaptıkları açıklamada, “Milli takım seçmelerini de kazanan sporcular 28 Temmuz-05 Ağustos 2013 tarihleri arasında İrlanda’nın Doblin kentinde yapılan Minikler Avrupa Boks Şampiyonası’nda çok güzel ve zorlu maçlar yapan sporcularımız başaralı bir şekilde maç yapmışlardır. Tuğrulhan Erdemir finalde Rus rakibiyle çok güzel bir maç yapmasına karşın hakem hatasıyla haksızlığa uğradı ve Avrupa ikincisi oldu. Necat Ekinci ilk turda Litvanyalı rakibini yenerek çeyrek finale yükseldi. Orada da Ermeni rakibine yenilerek elendi.” dediler.

Antrenör Demirkol, “Seneye sporcularımızı daha iyi hazırlayarak daha büyük başarılar elde edeceğiz. Ayrıca çalışmalarında emeği geçen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Spor Kulübü ve SODES projesine teşekkür ediyoruz. Sporcularımızın bu başarılarında emekleri bulunan herkesi kutluyorum.” dedi.

Emniyetten yapıla açıklamada da, “İl Emniyet Müdürlüğü olarak proje kapsamındaki bütün sporcularımıza, bundan sonraki yaşantılarında başarılar dileriz.” denildi.