Digorlular Hayvan Pazarı’nın Açılmasını İstiyor…

​​​​​​​Türkiye'nin en önemli hayvancılık merkezlerinden birisi olan Kars’ın Digor ilçesinde, üç yıl önce inşaatının bitirilmesine rağmen açılmayan Hayvan Pazarı’nın bir an evvel açılması talep ediliyor.

Kars Hayvan Pazarı’nın en büyük tüccarlarının Digor’da ikamet ediyor olması ve hayvanlarını her gün Digor’dan Kars’a getirerek, merkezde satışa sunmaları hayvan tüccarlarını mağdur etmeye devam ediyor.

Olumsuz hava koşulları başta olmak üzere, yol maliyetlerinin de arttığına dikkat çeken hayvan tüccarları, Digor Hayvan Pazarı’nın bir an evvel açılması talep ediliyor.

Hayvan Pazarı’nın adeta çürümeye terk edildiğini ifade eden tüccarlar, Digor’da başıboş hayvan sorununa da dikkat çekerek şunları belirttiler : Digor şehir merkezi başıboş köpeklerin merkezi haline geldi. Yetiştiriciler küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını dışarı çıkaramaz oldular. İlçeye gelen ödeneklerle “başıboş hayvan barınağı” yapılabilirdi ; ama yapılmadı. Digor sorunlar yumağı haline geldi. Yetkililerden bir an önce bu sorunlara çare olmalarını istiyoruz.”