Ceyhan; “İlimiz geçmişte olduğu gibi bu yıl da zorlu bir kış ayı ile karşı karşıyadır. İlimizin sürücüleri bu konuda bilgi sahibidirler, ama buna rağmen ihmalkarlıklardan kaynaklanan ya da kurallara uyumamaktan kaynaklanan bir çok kazaların olduğunu biliyoruz. Burada sorun demek ki; deneyim sahibi olmak, tecrübeli olmak, iyi şoför olmak, arabasının çok iyi olması değil, aynı zamanda alınan tedbirliler ve trafik kurallarına uymakla ilgili bir olaydır. Bu tedbirler yerleşim birimleri için de geçerlidir. Onlarda şehir dışına çıktıkları zaman tedbirlerini almaları gerekir.” dedi.
Şehir içinde buzlanmanın daha yoğun olduğunu belirten Ceyhan, “Özellikle sabah saat 10.00 itibarıyla, akşam ise, 17.00’den sonra kavşak, ana yol ayrımlarında, güneş almayan diğer kısımlarda, yolların diğer kısımlarında yoğun bir buzlanma bir buzlanmanın olduğunu göz önüne almamız lazım. Bu yıl kar yağışı geçen yıllara göre her ne kadar az da olmuş olsa bu buzlanma gerçeğini ortadan kaldırmıyor.” diye konuştu.
Sürücülerin uyması gereken temel kurallarla ilgili de bilgi veren Ceyhan, “1. Ani hareket yapmamak, aniden karar vermemek, yani önceden tedbirli olmak lazım. 2. Araçlarını mesafe olarak daha iyi ayarlamaları lazım. 3-Araç lastiklerinin mutlaka kışlık olması gerekir. Çok yoğun kar yağışı olduğunda da zincir takılması da zorunludur. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde ancak sağlıklı bir araç sürme yeteneğine sahip olmuş oluruz. Tabi burada sadece sürücülere değil, aynı zamanda yayalara da önemli görevler düşmektedir.” şeklinde konuştu.
Yayalara uyarılarda bulunan Ceyhan, “Yayaların aniden karşıdan karşıya geçmemeleri, sürücünün duramayacağı gerçeğini göz önüne almaları, riske girmemeleri gerekir. Sürücülerinde yayanın her an yol ortasına düşebileceği, kayabileceği gerçeğini de göz ardı etmemeleri gerekir. Şehir dışına çıktığımızda bu zorluk daha da artıyor. Özellikle yolların tipiden dolayı kapalı olması, gizli buzlanma olması hatta kar yağışının görüş mesafesini çok asgariye indirmesi ve sürücünün hem bunları dikkate alması hem de hızlarını bunlara göre ayarlaması lazım. Bunların yanı sıra, sürücüler yola çıkarken tedbirli olmaları açısında araçlarında akaryakıtın bulunması, çekme halatı, takoz vb. araç gereçlerin de bulunması lastiklerinin kış şartlarına uygun olması lazım. Bütün bunlardan çıkaracağımız sonuç; sürücülerin kendilerine değil, araçlarına değil daha çok kurallara ve alacakları tedbirlerle yola çıkmaları sağlıklı bir yolculuk olur.” dedi.