Dil Bayramı Geçiştiriliyor

Milliyetçi Hareket Partisi Kars eski İl Başkanı Oktay Aktaş, “Türk Dil Bayramı” ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Oldukça sert konuşan Aktaş, AKP hükümeti tarafından Dil Bayramı’na gereken önemin verilmediğini hatta unutturulmaya çalışıldığını savundu.

Oktay Aktaş Başbakan Erdoğan’a da yüklendiği mesajında, Sayın Başbakan diyor ki ; ‘PKK görevini yapıyor’ ve maalesef AKP ise onları seyir ediyor, dedi.

İşte Oktay Aktaş’ın “Türk Dil Bayramı” Mesajı :

Bugün Dil Bayramını kutlarken öncelikle aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, Türk Milletinin başı sağ olsun. Sayın Başbakan diyor ki PKK görevini yapıyor ve maalesef AKP ise onları seyir ediyor.

Bu gün güzel TÜRKÇEMİZ yok sayılmak isteniyor. Bu olumsuz şartlarda Dil Bayramımızı kutluyoruz ve Dil Bayramımız yüce Türk Milleti’ne kutlu olsun.  Acı bir gerçek gördüğümüz kadarıyla  yetkili birimlerde bayramla ilgili hiçbir hazırlık yoktur.

"Milletimizin aziz varlığını sürdürmesinde, nesiller arasında kültürel mirasın aktarılmasında, milli kimliğin inşasında ve korunmasında en önemli unsur olan Türk dilinin, bir bayram halinde kutlanmasının 79’nci yıldönümü idrak etmekteyiz.

Köklü ve zengin bir içeriğe sahip olan dilimizin, gelişmesi ve yaygınlaşması için bu özel günün anlamı çok büyüktür.

Bu mana yüklü günün, toplumumuzun tüm kesimlerinin katılımıyla hatırlanması ve kutlanması, güzel Türkçemizin güçlenmesine destek olacaktır.

Dil ve kültür birliğini oluşturmayı amaçlayan Karamanoğlu Mehmet Bey’in, asırlar önceki muhteşem milli iradesine şu an çok ihtiyaç bulunduğu aşikârdır ve yeni bir Dil Fermanı’nın yayınlanmasına ihtiyaç olduğuna inanıyoruz.

Türk milletinin müşterek duygu, inanç ve kültürünün oluşmasında ve bunların geleceğe aktarılmasında çok önemli bir işlevi olan Türkçemiz ; aynı zamanda dünyanın en zengin, en köklü ve en eski dillerinden birisi olması bakımından da büyük bir değere sahiptir. Ve dünyada konuşulan beş büyük dillerden de birisidir de Türkçemizdir.

Türkçenin, Türk milletinin son savunma hattı ve kültürel mevzisi olduğu dikkate alındığında; milli kimliğin yıkılmasına, milli bilincin yok edilmesine, millet olma şuurunun aşındırılmasına dilin tartışmaya açılarak ulaşılmak istendiği gün gibi ortadadır.

Farklı bir dilin Türkçenin yanında ve eşit olarak demokratikleşme parolasıyla kamusal alanda kullanımı ve yaygınlaşması halinde, Türk milletinin kutlu varlığının içinden yeni bir milletin oluşabileceği ve bunun yedi bin yıllık millet gerçeğini hiç olmadığı kadar yok ve tarumar edebileceği gözlerden uzak tutulmamalıdır.

Dil Bayramı’nı kutladığımız bugünde, Türkçe idealimizi ve haricimizdeki her şeye Türkçe bakma hedefimizi ve çağı Türkçe okuma ülkümüzü kararlılıkla muhafaza edeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum ve Dünyaya Türkçe bakmak mecburiyetimiz vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle büyük Türk Milleti’nin Dil Bayramı’nı kutluyor, Türkçe’nin her soruna karşı birleştiğimiz, bir araya geldiğimiz kültürel bir hazine olarak sonsuza kadar var olmasını temenni ediyor, Türkçemizin yaşamasını ve yaşatılmasını, gerekli olduğuna inanıyoruz.

Türk dilinin gelişmesi ve yaygınlaşması konusunda bu güne kadar katkı ve desteği olan herkese teşekkürlerimi bir borç bilirim."   

“Ne mutlu Türküm diyene”