Doç. Dr. Vedat Baran Karsa Aday

Doç. Dr. Vedat Baran, AK Parti Kars Belediye Başkan Aday Adaylığı resmi başvurusunu yaptı.

Doç. Dr. Vedat Baran, başvuru sonrasından şunları söyledi:

“Sayın başkanım, değerli Ak Parti İl Başkanlığı

Basınımızın değerli üyeleri,

Değerli Hemşerilerim,

Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Karsımıza hizmet etmiş bütün belediye başkan ve çalışanlarına hizmetleri için teşekkür ediyorum.

Büyüklerimizin toprağında yattığı, yazın tozu dumanı kışın soğuğu ve ayazını birlikte yaşadığımız bu serhat şehrimiz Kars’ta belediye başkanlığına adayım.

İl Teşkilatımız, Partimiz, Genel Başkanımız ve Halkımızın adaylığımı uygun görmesi halinde yerel seçimleri kazanacağımıza inanmaktayım.

Belediyeciliği; sosyalleştirme, sosyal kontrol ve rehabilitasyon, yönlendirme, kılavuzluk ve rehberlik etme, yardım etme, gözetme, yatırım gibi SOSYAL BELEDİYECİLİK anlayışıyla yapmak istiyorum.

Karsımızın,  şehircilikteki temel ihtiyaçlarını (barınma, su, aydınlatma, yol ve ulaşım sistemleri, atık sistemler, yeşil ve sosyal alanlar) tamamlamış olacağız.

Ayrımcılık yapmadan, el ele vererek, kent yaşam seviyesi yükseltip, daha yaşanılır,  daha kolay ulaşılır mutlu ve huzurlu bir kent oluşturmak için gerekli tüm çalışmaları yapacağız.

Kişisel ve Akademik birikimimi, yöneticilik anlayışımla birleştirerek Kars halkının mutlu olması için çalışacağım. 

Gelişen durumlara göre yeni değerlendirmeler yapabilecek bir özgüven yapısına sahip,  yönetim anlayışıyla çalışacağım.

Belediye Başkanı olmam durumunda çağdaş bir şehircilik anlayışına uygun olarak yapacağımız çok sayıda projelerimiz var. Fakat, bu adaylık döneminde proje bombardımanına uğradığımız için burada tek tek açıklayıp sizleri sıkmayacağım. Ancak, benim için çok önemli olup kentimizde çok eksikliğini duyduğum birkaç projemi sizlerle ilk adaylık başvurumda açıklamak istiyorum:

Kadınlarımız, yaşlılarımız, gençlerimiz, çocuklarımız ve engellilerimizle ilgili kararlarda onların önerileri alınıp,  muhtarlarımızın kontrolünde bir araya gelerek rahat hareket edebilecekleri KENT EVLERİ yapılandırılacaktır. Bu evler göstermelik olmayacak. Uzmanları olup, her zaman faaliyetleri aktif halde yapılandırılacaktır.

Gençlerin yürüyüş yapabileceği, spor yapabileceği merkezler kurularak ilgili mahallenin muhtar ve kullanıcılarına teslim edilecektir. Bakımları belediye tarafından karşılanacaktır.

Kentimizin bana göre en önemli eksiği olan, suyu akan sokak çeşmeleri, yorulduğunuzda rahatsız olmadan huzurla oturabileceğiniz dinlenme parkları yeniden oluşturularak halkımızın hizmetine sunulacak.

Durmak yok, yola hep birlikte devam.

Allah yar ve yardımcımız olsun. Sevgi ve saygılar sunarım.”

DOÇ. DR. VEDAT BARAN KİMDİR?

1961 yılı Digor/Kars doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Kars’ta tamamladım. Yükseköğrenimimin ilk basamağı olan lisans/yüksek lisansımı Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinde 1984 yılında bitirdim. Askerlik görevinden sonra 1986 yılında Atatürk Üniversitesi Kars Veteriner Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladım. Doktora öğrenimimi, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde 1992 yılında tamamladım.

Kars’ta 1992 yılında kurulan Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinde öğretim üyesi olarak (Yrd. Doç.Dr.) göreve başladım ve halen aynı üniversitede Doç.Dr. olarak görevime devam etmekteyim. Üniversitemizin çeşitli birimlerinde yönetici, komisyon üyeliği ve üniversite senatör üyeliği görevlerinde bulundum. Yönetici olarak görev aldığım tüm üniversite birimlerinde kurucu yönetici olarak çalıştım. Üniversitemiz ve Kars halkının ortak girişimiyle kurulan Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı üyeliği ve vakıf genel sekreterliği görevlerinde bulundum.

Kars’ta ilk defa kurulan Özel ilköğretim okulunda Kurucu Koordinatör olarak ve Kars Belediyesi Kent konseyi eğitim komisyonunda görev yaptım. Ulusal ve Uluslararası birçok kongre, panel ve konferanslara katıldım. Bu kongrelerden iki tanesini Kars’ta düzenledik ve bunlarda kongre düzenleme komite üyesi olarak görev yaptım.

Yurtiçi ve yurtdışı 70’e yakın bilimsel yayınım ve editörlü kitaplarda yazarlığım bulunmaktadır.

AK Parti Siyaset Akademisinden 2013 yılında mezun oldum.

İngilizce bilmekteyim.

Evli ve iki çocuk babasıyım.