DTKnin Kars Delegeleri Seçildi

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) 30-31 Temmuz tarihlerinde yapacağı genel kurula delege olmak için Serhat illerinde kurulan sandıklarda yurttaşlar oy kullandı.

Sabah saatlerinde başlayan oy kullanma işlemleri bitti. Van, Ağrı, Kars, Erzurum, Bitlis, Muş ve Ardahan'da seçilen delegeler, DTK genel kurulunda bölge sorunlarını dile getirecek.

Karslılar 5 delegesini seçmek için sabah saatlerinde sandık başına gitti. BDP Kars il binasına kurulan sandıklara Karslılar yoğun katılım gösterirken, Azeri kökenli bir yurttaşın da DTK delegesi seçilmesi dikkat çekti.

Kars'ın ilçelerinde de kurulan sandıklara yoğun ilgi gösterildi. Kağızman'da uygulanan kota sonucu 1 kadın delege olarak seçildi. 2 delegenin seçildiği Digor ilçesinde oy kullanan yurttaşlar renkli görüntüler oluşturdu.

BDP Kars İl Başkanı İdris Ağbaba, Azeri bir arkadaşlarının da delege seçilmesinin kendilerini memnun ettiğini söyledi. Seçimlere katılan herkese teşekkür eden Ağbaba, ilk defa yoğun katılımlı bir delege seçimi yaptıklarını söyledi.

Kaynak:politikars