Dünya Basın Özgürlüğü Günü

“Basın özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasi olmaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili adayları, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü nedeniyle yayınladıkları mesajda, basın özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasinin olamayacağını belirttiler.

CHP adayları, “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününe adım atıyoruz ama ne yazık ki ülkemiz görülmemiş bir basın sansürü, kontrolü ve sindirmesi içinde bulunuyor. Muhtemelen hükümet bu dehşet verici durumu yine duymazdan gelecektir. Ancak hükümetin kulaklarını tıkaması, ülkemizin dünya basın özgürlüğü gününde basın özgürlüğüne karşı kırmızı alarm içinde olduğu gerçeğini değiştirmiyor.” dediler.

Toplumun gözü, kulağı ve dili olan basının görevini hakkıyla yerine getirebilmesi için donanımlı ve özgür olması gerektiğini belirten CHP Kars Milletvekili adayları, daha sonra şu ifadelere yer verdiler:

“Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü tarafından yapılan çalışmada Türkiye basın özgürlüğü sıralamasında 178 ülke arasından 138\'nci sırada. Basın özgürlüğü noktasında ciddi kaygılar yaşanılan bir dönemden geçiliyor. İletişimin en güçlü kanallarından, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasında etkili bir araç olan basının, kamuoyunu doğru bilgilendirmek için daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi taleplerini her zaman destekliyor, basın emekçilerimize meslek hayatlarında mutluluk, sağlık ve başarılar diliyoruz”