Dünya ile bağlantılarını kopardılar!

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde, üç köy arasındaki bin 200 metre telefon kablosu hırsızlar tarafından çalındı. Telefon kablolarının çalınmasıyla köylerin dünya ile bağlantısı kesildi.

Alınan bilgiye göre, Kağızman’ın 14 kilometre uzaklıktaki Hazinedar, Çağın ve Yankıpınar, köyü arasındaki toplam bin 200 metre telefon kablosu kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesilerek çalındı. Söz konusu bölgede kabloların olmadığını fark eden vatandaşlar durumu Telekom'a bildirdi. Telekom görevlileri telefon kablolarının kesilerek çalındığını belirledi. Bunun üzerine Telekom yetkilileri olayı Jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan Jandarma ekipleri, "haberleşme ve enerji nakil kablosu hırsızlığı" olaylarıyla ilgili inceleme başlattı. 

Öte yandan, kabloların çalınmasıyla Hazinedar, Çağın ve Yankıpınar, köylerinin dünya ile irtibatı koptu. Telekom yetkilileri köyler arasındaki çalınan telefon kablolarını bağlamak için çalışma başlattı. Köylülerin bir an evvel Tellerin bağlanması ile söz konusu telefon hizmetinin bir an evvel verilmesini istediler.