“Düzceli Mehmet” Kars’ta

Eğitim-Bir Sen Kars Şubesi tarafından organize edilen “Düzceli Mehmet” adlı eserin tiyatro oyunu Karslılarla buluşturuldu.

Eğitim-Bir Sen Kars Şubesi tarafından organize edilen “Düzceli Mehmet” adlı eserin tiyatro oyunu Karslılarla buluşturuldu. Eski Manken Yaşar Alptekin’in de rol aldığı oyunda önemli mesajlar verildi. Alptekin oyunun ardından hayranlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi…

Türkiye’nin önde gelen aydınlarını konuk eden Eğitim-Bir Sen Kars Şubesi 28-29 Mayıs 2011 tarihlerinde ünlü yazar Halit Ertuğrul’un “Düzceli Mehmet” adlı tiyatro oyununu da Karslılarla buluşturdu.

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen tiyatro oyununa çok sayıda vatandaş katıldı. Gösterime sunulan “Düzceli Mehmet” adlı tiyatroda ülkemizin tanınmış isimlerinden Yaşar Alptekin de rol aldı.

Eğitim-Bir Sen Kars Şube Başkanı M. Kaan Ilgar, Kars’ın sadece eğitim alanında değil, kültürel alanda da sosyal sorumluluğun gereği olarak bu tür etkinliklerin devam ettirileceğini belirtti. Ilgar, “Ülkemizin çok sayıda tanınmış ve değerli eğitimcilerin, gazetecilerin, yazarların ardından böylesine güzide sanatçıları Karslılarla buluşturduğumuz için büyük memnuniyet duyuyoruz” şeklinde konuştu.

“Düzceli Mehmet” adlı tiyatro oyununun ilki bugün sona erdi. Yarın da devam edecek olan oyuna Karslıların yoğun ilgisinin devam edeceği bekleniyor.

Eski Manken Yaşar Alptekin, Karslıların oyuna gösterdikleri ilgiden son derece memnun olduğunu söyleyerek, yarın da devam edecek olan oyuna ilginin daha da artacağını beklediğini ifade etti.

Kars’a ilk kez gelen Alptekin, gezip gördüğü Ani Harabelerine ve Kars’ın tarihi dokusuna hayran kaldığını belirtti. Kars’ta en çok da yolların bozuk olmasına üzüldüğünü vurgulayan Alptekin, “Kars benim için çok uzak bir yerdi ama şimdi yakın bir yer oldu. Buradaki insanların samimiyeti ve Kars’ın güzelliği beni çok etkiledi. Ama eğer doğru bir şey söylemek gerekirse, Başkanımdan da özür dilerim ama yollarını beğenmedim. Sayın Başkan kusura bakmasın ben lafını pek esirgeyen bir insan değilim. Ben öyle zannediyorum ki Kars’ta oturan Karslı vatandaşlarımızda bu durumdan hayli şikayetçidirler. İnşallah en kısa zamanda bu yol sorunu halledilir ve Kars, yakışan kimliğine ve layık olduğu güzelliğe kavuşur inşallah.” dedi.   

“BİR GÖNÜL ŞAHLANIŞI DÜZCELİ MEHMET” KİTABI Hakkında:

“Hiçbir kural tanımayan sıra dışı bir gencin nefes kesen öyküsü. Hayalden, korkudan uzak, tamamen yaşanmış gerçek bir hayat hikayesi. Manevi hiçbir inancı ve kuralı kabul etmeden yaşarken, öğretmeninin sevgi ve şefkat dolu ilgisiyle dönüş yapan Düzceli Mehmet, bambaşka bir insan olur. Geçirdiği bir trafik kazasından sonra hayatı büsbütün değişen Düzceli Mehmet’in ibret dolu hikayesi, birbirinden ilginç olaylarla devam eder. Düzceli Mehmet, defalarca okuyacağınız enfes bir kitap.