Emek verdi, adı bile geçmedi...

Geçtiğimiz yıl Gazeteci, Yazar ve Müzisyen Salih Şahin’in girişimleri ile Kars Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Türkiye Türkülerimiz Bayramı’nın da yer aldığı Belediyenin çalışmaları ve etkinliklerinin anlatıldığı dergi çıkartıldı.

Bürük Projeler, Büyük Hedefler, Büyük Kars” sloganı ile çıkartılan 35 sayfalık dergide, sırasıyla Mezbahane, Ekmek Fabrikası, İçme Suyu Şebekesi, Kanalizasyon çalışmaları, Asfalt, Kentsel Dönüşüm Projesi, Hayvan Barınağı, Gıda Bankası, Hayvan Pazarı ve geçtiğimiz yıl ilki düzenlen Türkiye Türkülerimiz Bayramı gibi projeler ve faaliyetler yer aldı. 

TACETTİN DURMUŞ   

Bu faaliyetlerin kültürel etkinliklerinden olan 1. Türkiye Türkülerimiz Bayramı bölümünde ise Gazeteci Salih Şahin’in girişimleri sonucu düzenlenmesine rağmen sadece fotoğrafına yer verilmense rağmen adından bile bahsedilmemesi dikkatlerden kaçmadı. 

Derginin yine aynı bölümünde Türkü Bayramı’na hiçbir katkı sunmamasına rağmen üstelikte etkinliği eleştiren Recep Ergül’ün de fotoğrafına yer verilmesi de eleştiri aldı. 

Dergide, 1 Türkiye Türkülerimiz Bayramı ile ilgili olarak ise şu ifadelere yer verildi. “Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Kars 1.Türkiye Türkülerimiz Bayramı, Türkiye’nin her yerinden katılan yarışmacılar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları ve TRT sanatçıları ile coşkulu bir şekilde geçti. Somut Olmayan Kültürel Mirasımızın önemli kaynaklarından ve Türk Halk Edebiyatımızın mihenk taşlarından olan, milletimizin özlemlerini, sevinçlerini, kederlerini, tasa ve kaygılarını başlarından geçen önemli olayları nesilden nesile aktarılmasında rol oynayanların başında türkülerimiz gelmektedir. Böylesine derin olan kültürümüzün gelecek kuşaklara taşınmasında türkülerimizin süreç içerisinde derleyen ve türkülerle kaynak olan olayları ve şahit olan kişilerin izleri silinmeden kaynağından tespit etmek amacıyla ‘Türküleriz Ölmesin’ sloganıyla ‘Kars 1. Türkiye Türkülerimiz Bayramı’ projesini gerçekleşirdik.  Bu bayram çevresinde Türkü Derlemesi, Aşık Türküsü, Türkü Beste Yarışması dallarında yarışmalar düzenlenmiştir. Bu bayramda öncelikli hedefimiz türkü derlemeleri ile yeni türküleri kültürümüze kazandırmak ve bu alanda uğraş veren insanları teşvik ederek bu önemli kültür kaynağımızı zengin bir biçimde ulusal çapta tanıtmaktır.”