Emekçi Kadınlarımıza Selam Olsun

“8 Mart, ödedikleri bedelle adları ilelebet haykıracak kadınların günüdür”

Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Bugün 1800’lü yılların ortasına kadar kamu alanındaki varlığı ya ihyetle ya da lütufla kabul edilmiş ama ödedikleri bedelle adları ilelebet haykıracak kadınların günüdür. Hepsine selam olsun.” dedi. 

Alibeyoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün barış kardeşlik ve daha eşitlikçi bir dünya için yalnız kadınlar tarafından yazılan öykünün kutlandığı bir gündür kutlu olsun. 

Bugün 1857’de Amerika’nın New York kentinde bir tekstil fabrikasında başlatılan grevde 129 kadının yanarak can verdiği gündür.

Bugün narin seslerin, cinsi latifelerin daha özü ve daha hakça bir dünya için birlikte ilk toplu duruşunu ortaya koyduğu günün adıdır. 

Bugün biçimsel kutlama nutuk ve törenlerden çok kadınların yaşamını gerçekten yaşanır kılmaya dönük bir nebzede olsa katkı sunanlara selam olsun. 

Bugün ne yazık ki dünyada ki işlerin bütün yükü onlar tarafından görülmesine karşın dünya genelinde sadece yüzde 10’uyla yetinmek zorunda kalanlara selam olsun. 

Bugün Hitlerin siluetinin Avrupa’yı kararttığı yıllarda cesaretle Türk kadınını bilimsel ahlaki iktisadi hayata erkeğin ortağı arkadaşı olarak göreceği ferasette olan kadına seçme ve seçilme hakkını günümüz uygar dünyasından çok önce sağlayan ve büyülüğü her zamankinden daha iyi anlaşılan aziz Atatürk’ün yaratmaya çalıştığı çağdaş kadın imajının yükseldiği gün olsun.

Tüm kadınlarımızın Kadınlar gününü kutluyor önlerinde saygıyla eğiliyorum. Hepsine selam olsun.”