Engellilerden depremzedelere yardım

Kars Dolunay Derneği Engelliler Birim Başkanlığı, Van’daki depremzedeler için seferber oldu. Gönüllü öğrencilerin destekleriyle toplanan kışlık giysiler dualar eşliğinde Van’a gönderildi.

Van’da yüzlerce vatandaşın ölümüne, binlerce vatandaşın da yaralanmasına neden olan depremin ardından tüm ülke yardım için ayağa kalktı. Ülke genelinde STK’ler, kurumlar, vatandaşlar her bir yandan toplanan yardım malzemeleri Van’a gönderdi.

Kars’ta da onlarca kuruluş ve dernek depremzedelere ihtiyaçları ölçüsünde yardım malzemesi gönderdi. Yardım kervanına Merkezi Kars’ta bulunan Dolunay Derneği de katıldı. Gönüllülerden oluşan dernek, içerisinde kışlık giysi, gıda ve eldiven bulunan onlarca çuval dolusu giyim malzemelerini dualar eşliğinde Van’a gönderdi.

Derneğin gönüllü öğrencileri, “Van’daki depremzede insanlara yardım göndermeye çalışıyoruz Dolunay Derneği olarak daha iyi şeyler yapmak için çaba gösteriyoruz. Van’daki kardeşlerimize dualarımızla birlikte varlığımızı gönderiyoruz. Türkiye’nin her tarafından destek topluyoruz. Van’daki deprem içinde yardımda bulunuyoruz. İnşallah yardımlar yerini bulur.” diye konuştular. 

Dolunay Derneği Başkanı Bahattin Şeker de, “1995 yılında çıktık yola. Engelli olmanın insanlara yardımcı olmaya engel olamayacağını öğrendim. Dolunay derneği engellilerle çalışan bir dernektir. Aslında engel tanımayan kardeşlerimiz bu derneği yönetiyor. Van’da ki depremlere maruz kalan yerlerde arkadaşlarımıza çok ihtiyaç var. Biz elimizden geldiği kadar yardım toplayıp, Van’a gönderiyoruz. Bizden desteklerini esirgemeyen Kafkas Üniversitesi öğrenci ve öğretmenleri ile Karslılara teşekkür ediyorum. Özelikle son dönemde ortaya çıkan şehit haberlerinden sonra, böyle bir depremin ortaya çıkmasından hemen arkasından insanlarımızın birlik beraberlik göstermesi büyük ders olacaktır” diye konuştu.

Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak ise “Dolunay Derneği olarak bizler Van’daki kardeşlerimize yardım eliniz uzatmak için buradayız. Vanlılar kadar Vanlıyız. Bizler her türlü yardımlaşmayı yapmak zorundayız. Bizlerin varlığı onların varlığıyla güç kazanıyor. Bizlerde onlar kadar bu acı ile yoğruluyoruz. Hep birlikte ülkeyi iyi yerle götüreceğimize inanıyoruz. Depremde ölenlere Allah’tan rahmet sağ kalanlara şifa dilerim.” dedi.

Ocak ayrıca, yardım malzemelerini biriktikçe göndermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.