Erdağıdan Başkana Eleştiri Yağmuru

MHP Kars Belediye Meclis Üyesi Mimar Erdinç Erdağı, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u eleştiri yağmuruna tuttu.

Erdinç Erdağı, Başkan Bozkuş’u, Belediye Meclisi’nin almış olduğu bir kararı seçim öncesi siyasete alet etmekle suçladı.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, dün Belediye Meclisi’ni bir konuyu görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağırdı. Belediye meclis üyeleri gündemi konuşmak yerine, Başkan’ın icraatlarından rahatsızlıklarını dile getirdi.

Mecliste Başkan Nevzat Bozkuş’a sorular yönelten encümenler, tatmin edici bir cevap alamayınca sinirler gerildi, MHP ve CHP gündeme “red” oyu vererek, meclisi terk etti.

AKP adayları Ahmet Aslan, Yunus Kılıç ve Suat Doğan’ın Digor Yolu TOKİ’ deki tapularla alakası nedir? sorusunu Başkan Bozkuş'a yönelten MHP Kars Belediye Meclis Üyesi Mimar Erdinç Erdağı, Başkan'dan cevap alamayınca sözlerini şöyle sürdürdü :

“14.05.2011 tarihinde herkesin cep telefonuna gönderilen mesaj benim cep telefonuma da gelmiştir. Mesajı aynen aktarıyorum : “15.05.2011 Tarihinde sabah 08-10 saatleri arası Digor Yolu Toki’de ki ev sahiplerine Belediye Başkanımız Sayın Nevzat BOZKUŞ, Ak parti milletvekili adayları Ahmet ARSLAN, Yunus KILIÇ ve Suat DOĞAN eşliğinde tapuları dağıtılacaktır.”

Bu mesajın açıklamasını yapar mısınız Başkanım. Ahmet Aslan, Yunus Kılıç ve Suat Doğan’ın Digor Yolu TOKİ’ deki tapularla alakası nedir? 

Bu tapuların dağıtılacak safhaya gelmesinde ne gibi bir katkıları olmuştur ki tapuları birlikte dağıttınız.

Belediye Meclisi’nin almış olduğu bir kararı seçim öncesinde siyasete alet etmeniz parti grubumuzu üzdü. Bu durumun diğer muhalefet partilerinde de aynı üzüntüyü yarattığı kanaatindeyim.

Bir siyasi partinin belediye başkanı olabilirsiniz. Ancak belediyenin yapmak zorunda olduğu hizmetleri parti seçim çalışmalarına destek olarak kullanırsanız; bizler de yapmak zorunda olduğunuz ancak yıllardır yerine getirmediğiniz hizmetleri (şehrin yollarını ve kirliliğini vs ), siyasete alet edip 9 yıllık AKP iktidarını eleştirmek zorunda kalacağız. Bu takdirde de eminiz ki hizmet için zamanımız kalmayacak.

Bu yapılanların belediyecilik anlayışına yakışmadığı fikrindeyiz. Her toplantımızda şehir için en doğru hizmeti verebilmek için farklı partilerin meclis üyeleri olarak toplanıyoruz ve fikirlerimizi sunuyoruz. Şehrimiz için karar verirken çoğu zaman oy birliği ile karar veriyoruz. Ancak gördüğümüz şudur ki; burada şehrimiz için değil sadece siyaset için bulunanlar mevcut. Hizmetten çok siyaset için burada olanları hizmet bekleyen ve benimle aynı düşüncede olan Kars halkı adına kınıyorum.”