Ermeni Caniler Vuruyor,Bakan seyrediyor

Ermeni Caniler Vuruyor... Türk Dışişleri Bakanı seyrediyor!..

MHP Kars Eski İl Başkanı Oktay Aktaş'ın kaleminden...

AKP iktidarı ve onun Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yürütülen stratejik çukurluk ve yüzkarası politikalar  yüzünden şamar oğlanına döndük!  Kars’ın Akyaka ilçesinde yaylada hayvanlarını otlatırken hayvanlarından birinin sınırı geçip geçmediği meçhul olan Türk çoban Mustafa Ülker, Ermeni askerler tarafından sırtından vurularak öldürüldü. Türk çoban Mustafa Ülker, sınırı geçmiş olsa bile hiçbir uyarı ve ikaz olmadan ateş edilmiş ve  öldürülmüştür.

 Bu gün Doğu Anadolu da,  Ermenilerin 1914- 1920 yılları arasında gerçekleştirdikleri katliamlarla ilgili toplu mezarlarla doludur.  O dönem sadece  Rusya egemenliği altında bulunan Kars ve çevresinde tespit edilen  toplam 89’un üzerinde toplu mezar vardır. Sayın Başbakan ve Sayın Davutoğlu  bunları biliyor musunuz?       

Konuştuğu  zaman mangalda kül bırakmayan; hep asıp kesen Tayyip Erdoğan ve onun Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Hükümeti bu olay karşısında ne yaptı: “ kocaman bir hiç!”

AKP’li Dışişleri Bakanı, Ermeni açılımı zarar görmesin diye cılız bir açıklama ile’ olayını  geçiştirdi. Çünkü bu hükümet Ermeni dostu bir hükümettir ve Ermenistan’a yapılacak herhangi bir sert uyarı çok sevdikleri açılımlarının sekteye uğramasından korkmaktadırlar. Hatta utanmasalar Mustafa Ülker’i suçlayıp “hayvanları kasıtlı olarak Ermeni sınırında otlatıyordu” gibi bir açıklama bile yaparlardı.

Hayvanlar her zaman karşılıklı olarak zaman zaman sınırı geçiyor. Eğer hayvanlar sınırı geçmişse havaya uyarı ateşi açılır, sınır ihlali devam ediyorsa en alt tarafı hayvanlara ateş edilir. Hayvanlara ateş edildiğini gören Mustafa Ülker’de elbette Türkiye tarafına koşarak canını kurtarmak isterdi. Hemen bir insan öldürülmez. Ama onların mantığında Türk çoban Mustafa Ülker Türk olduğu için hemen öldürülmelidir! Sayın Başbakan ve Sayın Davutoğlu ‘nun mantığında   suçsuz ve günahsız bir insanı öldüren Ermeni askeri masum; tek derdi emanet edilen hayvanlara sahip çıkmak olan Mustafa Ülker, suçlu! Bu olay tamamen kasıtlı yapılmış bir harekettir. Bu hareketin ve bunun hesabı mutlaka  sorulmalıdır.

Kendi vatandaşının hakkını ve hukukunu koruyamayan bir hükümet ve dışişleri Bakanı,  Ermenilerin hakkını koruyan kollayan ve Ermenilere karşı susan ve korkarak konuşmayan bir Hükümet ve onun bakanları, yazıklar olsun sizlere.

Sayın Bakan, Kars ili sınırının sıfır noktasında  sınır boyunca bulunan köylülerimiz ne yapacak. Mesela Doğru yol’un (cala) yaylası, ve bir çok yaylamız, İbiş Köyümüz, Süngü deresi(kızıltaş) köyü,  Mehmet Abat köyü,  Çetindurak (başşöreğel) köyü,  Astanhane köyü, Yılanlı köyü  ve Anı (Ocaklı) köyü tam sınır noktasındalar. İnsanlar rahatlıkla birbirlerini görmektedirler. Bu bölgelerde Ermeni GSM operatörleri ve benzeri şeyler bizim tarafta rahatlıkla çektiği gibi bizim GSM operatörleri de Ermenistan tarafında rahatlıkla çekiyor. Sınırda insanların yaşam alanları bu kadar yakındır. Şimdi bu insanlar dışarıya çıkamayacaklar mı ?

Mustafa’ya sahip çıkamayan bir hükümete sahibiz.  Gazze için,  Mısır için,  Somali için bağıran; orada katledilen insanlara sahip çıkan hükümetimiz ne hikmetse katledilen masum insanlar kendi ülke vatandaşları ve Türk olunca  ne hikmetse aynı kararlılığı göstermiyor. Gazze’ de oğlu öldürülen bir Filistinli babayı sarılarak ağlayan ve teselli edip hesabı sorulacak diyen Sayın Davutoğlu neden aynı kararlılığı ve duyarlığı çoban Mustafa Ülker için neden yapmıyorsun.

Bu olaydan dolayı Sayın valimiz konuşmuyor,  milletvekilleri konuşmuyor, siyasi partilerimizin temsilcileri konuşmuyor, sivil toplum temsilcileri konuşmuyor. Bir kınama açıklaması yapamayan, Konuşamayan ve susan ve sindirilen bir Kars vardır. Ermeniler tarafından sırtından vurularak öldürülen Mustafa Ülker’e sahip çıkamayan ve susan, korkan Kars’ta yaşamaktayız. yarın bir gün Ermenistan sınırının dibinden karayolu’la  geçersek ve Ermeni askerleri ateş ederse ne yapacağız. Mustafa Ülker’e  ateş ederek öldürenlerden mutlaka hesap sorulmalıdır. Ve Türk Devleti Ciddiyetini Göstermelidir…        

Mahalli ve Ulusal basında çıkan yanlış haberlerle Kars Kamuoyu yanıltılmak istenmektedir. Ermenistan Sınırı Rusya’nın denetimindedir ancak sınırda nöbet tutan askerlerin tamamı Ermeni askerleridir; dolayısıyla  Mustafa Ülker’i öldüren askerlerde Ermeni Askerlerdir. Yani katil Ermeni askeridir.

Sahipsiz kalan bir milletin batması haktır.

Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.

"Haksızlığın  karşısında susan dilsiz şeytandır!" Hz. Muhammed (S.A.V.)

Mustafa Ülker’e Allah’tan rahmet; kederli ailesine de başsağlığı ve sabır diliyorum.