Ermeniler Karsı istedi

Moskova'da yaşayan Ermeni diasporası, sözde Ermeni soykırımı olarak kutladıkları 24 Nisan 1915 olaylarının yıldönümünü Moskova'da çeşitli eylemlerle andı.

Moskova'daki Türkiye Büyükelçiliği karşısında 10 kişinin katıldığı bir oturma eylemi yapan Ermeni diasporası temsilcileri, daha sonra 1905. Yıl Meydanı'nda düzenledikleri mitingle Türkiye'den sözde soykırımı tanımasını talep ettiler.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı mitingde, "Unutmamıza ümit etmeyiniz", "Soykırım, insanlık suçudur" gibi sloganlar içerikli pankartların açıldığı mitingde yapılan konuşmalarda, Ermenilere karşı 1915 yılında yapılan soykırımın Yahudilere karşı Alman Nazileri tarafından yapılan soykırımla aynı olduğu vurgulandı, Ermeni soykırımının tüm dünyada daha iyi tanınması ve soykırımı inkar yasalarının çıkarılması gerektiği ifade edildi.

Mitingde bir konuşma yapan Rusya Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski ise Türklerin Anadolu'daki batı Ermenistan topraklarını yüksek verimliliği dolayısıyla işgal ettiklerini ve er geç bu topraklardan çekileceklerini belirtirken, "Bir gün Ağrı Dağında Ermeni bayrağı dalgalanacağından, Van gölünün yeniden Ermeni gölü olacağından eminim. Kars, Erzurum, Samsun, Trabzon yeniden Ermenistan'a iade edilecek" dedi.

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Jirinovski, Türkiye'nin son zamanlar da Suriye'yi tehdit ettiğini belirterek şunları söyledi: "Türkiye, Suriye'nin sınırı ihlal etmesini bahane ederek Suriye'ye saldırmak istiyor. Avrupa ülkeleri Suriye'de savaşmak istemiyor. Bir milyonluk Türk ordusu bu amaçla kullanılmak isteniyor. Şimdiye kadar Türkiye'yi hep komşu ülkelere karşı bir tehdit olarak kullandılar. Ama artık komşu ülkeler de Türkiye'den korkmuyor. Ayrıca, Avrupa'da Türklerden bıktı. Almanya'daki

Türkler artık kendi ülkelerine geri dönmeye başladı. Sanırım çok yakında Türkiye'ye karşı bazı hukuki belgeler de hazırlanacak. 1915 yılında katledilen Ermenileri yeniden dünyaya getiremeyiz. Ama Türkiye'nin Ermenilere parasal olarak ve toprak gibi tazminatlarda bulunmasını sağlayabiliriz. 100 yıl önce yapılan o olayları kimse unutmadı ve yeteri kadar delillerimiz de bulunuyor."