Eski yol 50 santim aşağıya indirildi

Kars Belediye Başkanlığı'nın başlattığı asfalt çalışmaları Atatürk Caddesi'nde devam ediyor.Atatürk Caddesi'nde yapılan kazı çalışmalarında mevcut eski yol 50 santim aşağıya indirildi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yapılacak asfaltın uzun yıllar bozulmadan sorunsuz bir şekilde kullanılacağını kaydetti.

Bozkuş, yaptıkları işlerin hiç birisini göz boyamak amacıyla yapmadıklarını söyledi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Kars’ta yapılan işler sadece göz boyamak için yapılmış. Desinler diye yapılan işler işte bugün açıkça ortadadır. İşte gördüğünüz gibi yaptığımız kazılarda da bu açıkça ortaya çıkıyor. Yollar kaldırımlar kazılmadan üst üste konularak yapılmış. Özellikle Atatürk Caddesi’nde bir çok vatandaşın işyeri geçmişte üst üste yapılan kaldırımlardan dolayı bodrum olmuş. Biz bunun önüne geçmek için önce mevcut yolu kazdık. 50 santim kazdığımız yerler 30 santim üç kademeli asfalt dökeceğiz” dedi.

KARS YAŞANILABİLİR BİR KENT OLACAK

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars’ın kaderinin değiştiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Biz göreve geldiğimizde her şeyi proje ile yapacağız dedik. Projesiz ve ödeneği olmayan hiçbir işe kalkışmayacağız dedik. İşte bugün bunun karşılığını alıyoruz. Kasamızda 10 trilyon TL. var. İşte kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. İçme suyu çalışmaları devam ediyor. Kazımpaşa Caddesi’ni yeniden ağaçlandırdık. Kaldırımları yapıyoruz. Hayvan Pazarı’nda çalışmalarımız devam ediyor. Belediye Binası’nın yapımına bugün yarın başlayacağız. TOKİ ile yapılan sözleşme ile Gece Kondu Dönüşüm projesi kapsamında Atatürk ve Bayrampaşa Mahallerine konutlar yapılacak. Kars Açık Hava Kültür ve Turizm Alanı projesi bunlar Kars’ın gerçekten çehresini değiştirecek. Biz her zaman dediğim gibi tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Karslılar rahat olsun onlar her şeyin en iyisini hak ediyor.”

KARS DÜNYA’YA AÇILACAK

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti hükümeti tarafından Kars’a yapılan yatırımlar tamamlandığında kentin Dünya’ya açılan önemli bir kapı ticaret merkezi haline geleceğini ifade etti.

Başkan Bozkuş; “Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hızla bitirilmeye çalışılıyor. Lojistik Merkez Karslıların iş ve ekmek umudu olacak. Kars-Aralık-Dilucu Demiryolu, Çağrı Merkezi bunlar çok önemli yatırımlar bu yatırım AK Parti döneminde Kars’a yapıldı. Yıllarca ihmal edilen, kaderine terk edilen, göç veren her geçen gün insanların büyük şehirlere yerlerini yurtlarını bırakarak gittiği Kars, bundan sonra göç veren değil, göç alan bir şehir konumuna gelecek. Biz belediye hizmetlerimizi alt yapımızı işte bu dünya projeleri çerçevesinde yapıyoruz. Yani Kars Kafkaslara ve Dünya’ya açılan ticaret merkezi olacak. Bunun için Karslılar yapılan hizmetlere mutlak suretle sahip çıkmalıdır” diye konuştu.