Felçli Kadına Çalışabilir Raporu

Sol Tarafı Tutmayan Kadına 'Çalışabilir' Raporu

Kars'ta, ihtiyar bir kadın hükümetten yardım istedi. Komşuları ve kiracısının yardımıyla evinde tek başına yaşayan Ayşe Tutak, doktorların verdiği çalışabilir raporuyla evde bakım hizmetinden yararlanamıyor.

82 yaşında yatalak olan Tutak'ın bütün ihtiyaçlarını karşılayan kiracısı, kadının sol tarafının tutmadığını ihtiyaçlarını bile yalnız başına karşılayamadığını bildirdi. Evinin penceresinden kendisine uzanacak yardım elini bekleyen Ayşe Tutak, yetkililerden tekerli sandalye istedi.

Defalarca doktora gittiğini ve kendisine çalışabilir raporu verildiğine dikkat çeken Ayşe Tutak, "Hükümetten yardım istiyorum. Hükümete de Allah yardım etsin. Ben sağlam değilim ama sağlam raporu verdiler" diye konuştu.

Komşularının yardımıyla defalarca devlet hastanesine gittiğini ve evde bakım hizmetinden yararlanmak istediğini ifade eden Ayşe Tutak, şunları söyledi: "Ben muhtacım. Komşu kadın olmazsa ben kimbilir ne hale düşeceğim. Ben ameliyatlıyım, ferçliyim, dizlerimde kireçleme var. Tansiyonum var. Sol tarafım sakattır."

Ayşe Tutak, olmazsa sıcak bir yuvada son günlerini geçirmek istediğini söyledi.