Fransa Öğrenci Vizesi

Fransa ülkesinde eğitim almak için gitmeyi düşünen Türk öğrencileri uzun veya kısa süreli olan öğrenci vizesini almak koşuluyla vize başvurusunda bulunabilirler.

Fransa Öğrenci Vizesi

Fransa ülkesinde eğitim almak için gitmeyi düşünen Türk öğrencileri uzun veya kısa süreli olan öğrenci vizesini almak koşuluyla vize başvurusunda bulunabilirler. Fransa’da göreceğiniz alana yani dil eğitimi, lisans veya lisans üstü eğitim gibi bunlara bağlı olarak farklı başvuru türleri bulunmaktadır. Fransa’da alınacak eğitim süreleri direk oturum izni ile bağlantılıdır.

Fransa Schengen Kısa Süreli Öğrenci Vizesi

Bu vizeyi almanız durumunda oturma izni almanıza gerek kalmadan 3 ay kadar Fransa’da eğitim ve öğrenim görme olanağını kazanırsınız. Fransa kısa süreli öğrenci vizesi ile kısa süreli olan dil kursları ve diğer kısa süreli olan programları göre bilirsiniz. Fransız makamlarından yenileme olanağı bulunmamakla beraber eğer eğitim sürenizi uzatmak istiyorsanız yeni bir başvuru yapmanız gerekecektir. Fakat Fransa’da bir okula giriş sınavı için gelmeniz durumunda yine kısa süreli vizeyle Fransa’ya giriş yapabilirsiniz. Yapılan bu sınavda başarı gösterirseniz, doğrudan bulunduğunuz bölgedeki idari birime 1 yıllık vize başvurusu yapabilirsiniz. Bu 1 yıl süreli olan vize yenilenebilmekte olup Fransa’da oturma iznini de kapsar.

Geçici Uzun Süreli Öğrenci Vizesi

Geçici uzun süreli öğrenci vize türü ile Fransa’da 3 veya 6 ay arasında kalma imkanı bulursunuz. Bundan dolayı oturma izni almanıza gerek kalmaz. Bu vizenin yenilenme özelliği yoktur. Fransa’da kalma sürenizin uzatılmasına bağlı olarak yeni vize başvurusu yapmanız gerekir.

Fransa Uzun Süreli Öğrenci Vizesi

6 aydan fazla uzun süre Fransa’da bir eğitim kurumunda öğrenim görmeniz gerekecekse Fransa uzun süreli öğrenci vizesi başvurusunu yapmak gerekir. Bu vize öğrencilerin oturum izni almasına olanak vermektedir. 3 yıllık lisans eğitimi, 2 yıllık master eğitimi ile 4 yıllık doktora eğitimi alacak olan öğrencilerin Fransa uzun süreli vize başvurularını yapmaları uygun olur.

Uzun süreli olan Fransa öğrenci vizesi Fransa’da yükseköğrenim görmek isteyen uluslararası öğrencilerin alması gereken vize olmaktadır. Akademik geçmişinizi, önceden yapılan çalışmalar ile Türkiye’de eğitim gördüğünüz veya mezun olduğunuz okuldan alınacak belgelerle ispatını yapmanız gerekir. Diğer yandan eğitim görecek seviyede Fransızca bilmeniz gerekir. Fransa ülkesinde konaklamak ve ikamet etmek için yeterli oranda maddi desteğe sahip olmanız gerekir.

Fransa’ya vardığınız zaman Fransa Göç ve Entegrasyon ofisiyle iletişime geçmeniz durumunda Türkiye’de Fransa Konsolosluğu’ndan alınan resmi formunu bu kuruma sunmanız gereklidir. Fransa’da sağlık kontrolü olduktan sonra aldığınız belgeler ile vergi formunu da başvuru evrakları içerisinde bulunması gerekir. Fransa Göç ve Entegrasyon Ofisi ile anlaşması olan eğitim kurumunda ve üniversitelerinde, bu evrakların ayrıca Fransa Göç ve Entegrasyon ofisine verilmesine gerek yoktur. Bundan dolayı Fransa’da eğitim almanız durumunda, öğrenim göreceğiniz kurumun Fransa Göç ve Entegrasyon ofisi ile anlaşmasının olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

Fransa Öğrenci Vizesi Başvurusu

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu ile Fransa Ankara Büyükelçiliği Fransa öğrenci vizesi başvurularını kabul etmektedir. Bir öğrenci değişim programıyla veya uluslararası öğrencileri yüksek lisans için kabul eden Fransa’da bulunan bir eğitim kurumuna kabul edilmeniz durumunda aşağıdaki evrakları hazırlamanız gerekir.

l Size ve Fransa’da eğitim almayı hedeflediğiniz kuruma ait tüm bilgilerini ve akademik programın başlangıç ile bitiş tarihini belirten okula ait antetli kağıda yazılması gerekir.

l Yeterli oranda finansal kaynağa sahip olduğunuzu belirten belgelerin olması gerekir.

l Gidiş tarihini gösteren uçak bileti veya planlanmış olan seyahat tarihini bildiren belgenin olması.

l Uluslararası sağlık sigortasının olması

l Fransa’da konaklanacak yerin belirtilmesi

Bu bilgiler doğrultusunda vize başvurusu için gerekli evrakları hazırlamanız sizin için uygun ve zorunludur.