Geç oldu ama güç olmadı

Kars’ın Digor İlçesi Kaymakamı Fatih Özdemir, ilçe genelinde yapılan yol, su, okul ve Kur’an Kursu hizmetleriyle ilgili yaptığı açıklamada ;

“2011Türkiyesi 2011 Kars’ında susuz bir köyün açılışını yapmış olmaktan dolayı biraz geç kaldığımızı ifade etmek istiyorum. Ama ataların sözüyle, Geç oldu ama güç olmadı” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Digor Kaymakamı Fatih Özdemir, “Geçtiğimiz haftalarda gerçekten ilçem adına çok güzel ve tarihi günler yaşadık. En büyük köyümüz olan Kocaköy’de 12 derslik bir okulun açılışını yaptık. Bir Kura’n Kursu açılışını yaptık. Ardından Sayın Valimizin teşvikleri ve Kaymakamlığımızın yaptırdığı Bacalı yeni köy içme suyu hattı ve köy içi şebekesi Bacalı köprüsü ve müftülüğümüze bağlı Kura’n Kursunun açılışını yaptık. Onun için çok mutluyuz” dedi.

GEÇ OLDU AMA GÜÇ OLMADI

Yol, su ve elektriğin günümüz dünyasında medeniyetin olmazsa olmaz üç unsuru olduğuna değinen Özdemir, “Bir yerde medeniyetten söz edilebilmesi için mutlaka vatandaşlarımızın kolay bir şekilde ulaşımını sağlayacağı yolun, evlerinde, ikamet ettikleri yerlerde rahat bir şekilde kullanacakları suyun ve elektriğin olması şarttır. Tabi 2011Türkiye’si 2011 Kars’ında susuz bir köyün açılışını yapmış olmaktan dolayı biraz geç kaldığımızı ifade etmek istiyorum. Ama ataların sözüyle “Geç oldu ama güç olmadı.” Gerçekten bu sene KÖY-DES Programı dahilinde artık ilçemizde susuz köyün kalmadığını belirtmek istiyorum. 2011 yılı KÖY-DES Programı dahilinde Arpalı ve Bayrıbağ köylerimize yaklaşık 1 trilyon harcayarak 55 kilometreden su getirerek ilçemizdeki susuzluğu da halletmiş olduk.” diye konuştu. 

VATANDAŞLARIMIZ HER TÜRLÜ HİZMETİN EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR

Özdemir, şöyle konuştu: “Geçen sene göreve ilk başladığımda Bacalı ve Yeniköy köylerimizin içme suyu hatlarını döşemiştik. Bu senede bu içme suyu hattını köy içi şebekesini tamamlayarak bu hizmetimizi tamamladık. Bu hizmetler için yaklaşık 460 bin lira harcadık. Üzerinden geçtiğimiz köprü de ilçemiz ve köyümüz arasındaki yaklaşık 17 kilometre olan stabilize yolu köyümüzü ana yola direk 2 kilometreden bağlayarak vatandaşlarımızın ulaşımını daha da kolaylaştırmış oldu. Bu hizmet içinde 90 bin TL harcadık. Tabi bu kadar para bu kadar hizmet, vatandaşlarımız bu hizmeti hak ediyorlar. Vatandaşlarımız her türlü hizmetin en güzelini hak ediyor. Ancak bu hizmetlerin de kıymetinin kadrinin bilinmesini istiyorum. Bu hizmetler hiçbir şekilde kolay olmuyor. Devletimizin ve onu idare edenlerin amacı sizlere en güzel hizmeti vermek, buna hiç şüpheniz, kuşkunuz olmasın. Ancak, suyu kullanırken daha idareli ve daha verimli, aziz olan suyu israf etmeden kullanmamız gerektiğini unutmayalım. Çünkü, buraya deniz getirsek deniz bile israf edilirse o bile bir gün bitecektir. Ayrıca bu güzel hizmetleri bizlere her zaman teşvikleriyle, yardımlarıyla her sorunumuzu çözerek yanımızda olan Sayın Valimiz Ahmet Kara’nın yardımlarıyla yaptığımızı belirtmek istiyorum.” 

BİR OLURSAK, DİRİ OLURSAK YAPAMAYACAĞIMIZ VE ÜSTESİNDEN GELMEYECEĞİMİZ HİÇBİR SORUNUN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Özdemir daha sonra şunları söyledi:

“Sayın Valimizin bundan sonraki emir ve talimatlarıyla da bir sonraki aşamada yapacağımız hizmetlerle köy yollarımızın altyapısında güçlendirmesi, asfaltlama işleri, köy işlerinde eksik olan kanalizasyon ve parke taşı gibi hizmetleri de bundan sonra ki aşamada yapacağımızı belirtmek istiyorum. Biz eğer birlik olursak, beraberlik içinde olursak, bir olursak, diri olursak yapamayacağımız ve üstesinden gelmeyeceğimiz hiçbir sorunun olmadığını düşünüyorum. Bizler vatandaşlarımıza, sizlere sonsuz güvenç ve inancımız var. Sizlerinde bugünkü bu güzel ortamdaki duruşunuzla bizlere olan teveccühünüzü gösteriyorsunuz.”