Gece Kondu Dönüşüm Projesi

Kars Belediyesi “Gece Kondu Dönüşüm Projesi”ni Hayata Geçiriyor...

Kars Belediye Başkanlığı’nca hayata geçirilen “Gece Kondu Dönüşüm Projesi” kapsamında Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi’nde oturan vatandaşlar, evlerini yıkarak enkazlarını taşımaya başladı.

Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi’nde oturan ve evleri yıkılan vatandaşların kira bedellerini ise Belediye ile TOKİ ödeyecek. Eveleri yıkılan ve kiraya çıkan vatandaşlar bu şekilde mağdur edilmeyecek.

Göreve başladığı günden itibaren özellikle Kars’ın alt yapı sorunu çözen ve hazırladığı projeleri tek tek hayata geçiren Kars’ın AK Partili başarılı Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yaptığı işlerin yavaş yavaş ortaya çıkması vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılanıyor.

Kars’ın alt yapı, yol ve içme suyu sorunlarını önemli derece de çözen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Gece Kondu Projesi kapsamında evleri yıkılan vatandaşları kesinlikle mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Vatandaşların kira bedellerini TOKİ ile birlikte ortaklaşa karşılaycaklarını belirten Bozkuş; “2009 yılında meclisimizden karar aldık. Kars genelinde 9 mahalemizi TOKİ vasıtasıyla “Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında gece kondu vasfındaki konutlar kaldırarak çok katlı yapılar geçekleşecek. Birinci etap olarak Atatür ve Bayrampaşa Mahallesi programa alındı 2 mahallede 2 bin 30 konut yapılacak. Bu iki mahalleninde birinci etabı 702 konutu ihaleye çıkarıldı. 13 Ağustos 2012 tarihinde ihalemiz var. Mahalle yavaş yavaş sökülüyor. İhale gününe kadar bir çok enkazı aşağıya inidirmiş olacağız” dedi.

VATANDAŞLARI KİRA SORUNUYLA BAŞ BAŞA BIRAKMAYACAĞIZ

Göreve geldiklerinde Digor yolu TOKİ Lojmanlarına yerleştirilen vatandaşların tek kuruş ödemeden ev sahibi olmalarına yardımcı olduklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Biz göreve geldiğimizde evleri yıkılan ve Digor yolu TOKİ Lojmanları’na yerleştirilen vatandaşlar mağdur olmuştu. Bir çoğu TOKİ’ye borçlandırılmıştı. Biz ne yaptık bu vatandaşlarımızdan tek kuruş almadan evlerinde oturmalarını sağladık. Tapularını verdik. Şimidi de burada vatandaşlar evlerinden çıkarken muhakkak kira sorunları gündeme geliyor. TOKİ artı Belediye olarak kendilerine destek vereceğiz. Bu şekilde de kontratları kendilerinden istiyoruz. Ve yarısını biz belediye olarak ödeyeceğiz. Yarısını da TOKİ ödeyecek ve TOKİ’ye de durumu bildirdik. Ama vatandaşlarım halen daha kiraya çıkamayan bundan dolayı geç kalanlar var. Onlarında dosyaları tamamlandığında hepsini birlikte işleme tabi tutup, arkasından da ödemeleri yapacağız” şeklinde konuştu.

DEVLETİN TEŞVİK YASALARI VAR

Borçlanmadan dolayı vatandaşların kafasını karıştırmak isteyenlerin olduğuna kaydeden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Tabi bortçlandırma ile ilgili konu var. Bu sonuçta metre kare olarak TOKİ’nin çıkartmış olduğu bir keşif var. Keşif özetinde de metre kare olarak gündeme geliyor. Ve burada vatandaşın gayri menkulü enkazının değeri her şey çıktı. Elbette biraz da olsa borçlu çıkacaklar. Bu borçlarını da yine konutlar teslim edildikten sonra kira öder gibi ödeyecekler. Ödemedikleri takdirde de her gün özellikle teşvik yasaları geliştiriliyor. Mesela Kars 6’ncı bölgede. Bu konuda bile devletimiz kredi veriyor. Vatandaşlarımız mağdur olmayacak. Vatandaşlarımızdan biran evvel evraklarını ve kontratlarını teslim etmelerini istiyoruz. Kimse mağdur olmayacaktır” şeklinde konuştu.