Genel Başkan Muharrem Özkaya Karsta

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü Emrinde Çalışan İşçiler Hak İş/Öz Büro İş Sendikasına Üye Oluyorlar…

6111 sayılı Torba Yasası’nın uygulaması çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı İl ve ilçe Müdürlüğü emirlerine “sürekli işçi kadrolarında” gönderilen işçiler, HAK-İŞ / ÖZ BÜRO İŞ’e  üye oluyorlar.

Kars İlinde Hak-İş/Öz Büro iş Sendikası yetkileri ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan işçiler bir araya geldiler.

Örgütlenme çalışmaları yanında uygulanmayan toplu iş sözleşmesi sorunu içinde Kars’a gelen Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Muharrem Özkaya, işçiler ile bir dizi toplantılar düzenledi.

Genel Başkan Özkaya yapmış olduğu açıklamasında şu görüşlere yer verdi : ‘Kars Milli Eğitim müdürlüğü emrinde çalışan işçileri üye yapmak üzere geldiğimizde bize daha öncede bahsedildiği gibi 2011 yılındaki Toplu İş Sözleşmesi uygulanmamaktadır.

HAK İŞ / ÖZ BÜRO İŞ Sendikası olarak biz ; 2822 sayılı toplu iş sözleşmesi grev ve lokavt kanunun 16.maddesi uyarınca, hükümsüzlük ya da iptali istenen bir Toplu İş sözleşmesinde mahkemece tedbir kararı verilmediği müddetçe sözleşme uygulanmak zorundadır.  Bu sorunu Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde de Ankara’da takip edeceğiz. İşçilerle bir araya geldiğimizde kararlaştırıldığı üzere ilk anda hedeflenen sayının da üzerinde işçinin üyelikleri alınarak sendikamızda bu sorunun çözümü hususunda aktif olarak görev alacaktır. Biz Belediyeden gelen işçilerin sorunlarını yakinen biliyoruz. 2005 yılında da benzer bir sorun Muş Belediye Başkanlığı’nda yaşandı, 5272 sayılı kanunun 49.maddesinde belirtilen oranının aşılmış olması sözleşmenin uygulanmasında Belediye ve Milli Eğitim yetkililerine her hangi bir sorumluluk yüklemediği gibi sözleşmenin iptali hakkını da vermez. Biz sendikamıza üye olan işçiler adına  Erzurum’daki davaya müdahil olacağız. Yetki ve Yeni Toplu iş Sözleşmesine ilişkin açıklamalarımızı dinleyen işçiler, yoğun bir şekilde sendikamıza üye oluyorlar.

İşçilerin mağdur olmalarını önlemek, yeniden toplu iş sözleşme haklarına kavuşabilmeleri amacıyla Hak İş/Öz Büro İş Sendikası Milli Eğitim Bakanlığı İş yerlerinde örgütlenme çalışmalarına hızla devam etmektedir.”Bugün itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Türkiye genelinde yetki almaya en yakın sendika, Sendikamız Hak İş/Öz-Büro İş Sendikasıdır. Bu vesileyle Tüm eğitimcilerin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyor saygı ile ellerinden öpüyoruz.