Gıda İşletmeleri Dikkat

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özcan Yıldırım, Gıda satışı ve toplu tüketim faaliyetinde bulunan esnaflarımızı uyardı.

17 Aralık 2011 tarihinde gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemlerine dair yönetmelik yayınlandı. Yönetmeliğin 5. maddesinin 2. Fıkrasında; “Gıda işletmeleri, kayıt kapsamındaki işletmelerini, ilgili kurumdan işyeri açma ve çalışma ruhsatı aldıktan sonra işletme kayıt işlemlerini yaptırmak üzere, en geç 30 gün içerisinde yetkili mercie (İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü-Gıda ve Yem Şubesi) başvurmak ve başvuru tarihinden itibaren 3 ay içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamak zorundadırlar.” şeklinde belirtilmiştir.

Bu nedenle; gıda satış ve toplu tüketim yerleri (market, kasap, lokanta, pastane, kahvehane vb. ) işletmeleri ilgili kurumdan işyeri açma ve çalışma ruhsatı aldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvurmak zorundadırlar. Yasal süresi içerisinde İl Müdürlüğümüze başvuru yapılmadığı taktirde işyerlerine 5996 sayılı kanunun ilgili maddelerince idari para cezası uygulanacaktır.

Gıda satışı ve toplu tüketim faaliyetinde bulunan esnafımızın mağdur olmaması için işletmelerinin kayıtlarını en kısa sürede yaptırmaları gerekmektedir.