Güvensoy’la bir adım daha önde

Güvensoy İnşaat Sanayi AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Güvensoy’un özel gayret ve destekleriyle Genç Kafkars voleybol takımının 2. lige çıkması şehirde büyük bir sevinç yaşattı.

Turizmin önünün açılması ve Kars’ın turizm alanında daha da ön sıralara taşınması için önemli adımlar atan Karslı İşadamı Gültekin Güvensoy, spora ve sporcuya verdiği desteklerle de Karslıların gönlünde taht kuruyor.

Genç Kafkars Spor Kulübü Başkanı Emre Okan Bayramoğlu da sevincini geçtiğimiz günlerde Kafkas Haber Ajansı’na yaptığı basın toplantısıyla dile getirmiş ve İşadamı Gültekin Güvensoy’a teşekkürlerini iletmişti.

GÜVENSOY’A TEŞEKKÜR

Bayramoğlu, konuyla ilgili KHA’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kulübümüz 2010 yılında kuruldu.  Henüz kısa bir geçmişimiz var ve genç bir kulübüz. Kurulduğumuz yıl hedeflerimiz her yıl bir üst ligler ve en son olarak 1. Lige çıkmaktı.  Tabi ki Kars ve bizim ekonomik şartlarımızda bu biraz hayal gibi gelmişti. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl 3’üncü Lig D Grubunda mücadele ediyorduk. Ekonomik koşullar nedeniyle geçtiğimiz yıl iyi bir çıkış yapamadık. Ligimizde 2 takımın çekilmesi sonucu federasyondan davet aldık ve basın naracılığıyla Karslı İşadamımız Gültekin Güvensoy’a çok teşekkür ediyorum. Onun destek ve aracılığıyla kulübümüz resmi olarak ikinci ligdedir. Buda Kars tarihinde bir ilktir. Ve önemli bir adımdır. Böylece Kars’ın takımında sahip çıkması gerekiyor. Bundan sonra daha zor bir süreç bizleri bekliyor. İnşallah görüşeceğimiz işadamlarımız olarak ve beraberce inşallah Kars halkı da takımına sahip çıkarsa hedefimiz artık bundan sonra 1!inci ligdir. Buda Kars için çok büyük bir adımdır. Bu hedefe ulaşabilmek içinde çok iyi bir ekip oluşturacağız. Ekonomik ve mali bir tablo oluşturacağız. Tabi ki ilk önce ikinci liglerde kalmalıyız. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlar ile Kars;’ta maçlar yapmak çok mükemmel olacaktır. Karsımızda da bu potansiyel var ve Karsımız da bu güzelliklere layıktır.”

HALKA ÇAĞRIDA BULUNDU

Bayramoğlu ayrıca, “Alt yapımızı da oluşturduk. Erkek ve kızlarda seçmelerimiz ve kurslarımızda devam etmektedir. Buradan basın marifetiyle halkımıza çağrıda bulunuyorum. Çocuklarını bu spora yönelendirmek isteyen aileler olursa çocukların her türlü spor malzemesi kulübümüzden karşılanmak üzere  alt yapımız için kurslarımız için bekliyor ve davet ediyoruz.” dedi.

YENİ TRANSFERLER YAPMAK ZORUNDAYIZ

Emeği geçenlere teşekkür eden Bayramoğlu, “Elimizde bulunan ekiple 2’inci ligde tutunmamız çok zor. Bu nenenle yeni transferlere yaparak takımımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Transfer görüşmelerimiz sürüyor. Kars Valimiz Sayın Eyüp Tepe olmak üzere Milli Eğitim Müdürümüz ve kulübün ikinci lige çıkmasında büyük emeği olan İşadamımız Gültekin Güvensoy’un büyük destekleri var. Bu konuda diğer işadamlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri ile destek noktasında görüşmelerimiz olacak. Önümüzde ki birkaç hafta içerisinde de bütçemizi belirleyip transfer çalışmalarımızı yapacağız. Ekibine de çok teşekkür ediyorum. Bu başarıyı hep birlikte elde ettik.” şeklinde konuştu.

GÜLTEKİN GÜVENSOY’UN BAŞARI ÖYKÜSÜ

Karslı işadamı Gültekin Güvensoy’un 5 Haziran 2010’da Siyasal Birikim Gazetesi’ne verdiği röportajı ise şöyle:

Türkiye’nin sayılı işadamlarından yaptığı inşaat projeleriyle kentlere renk katan Uluslararası camiada Türkiye’nin kefili durumundaki Güvensoy İnşaat Sanayi AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı ve Eskişehirspor As Başkanı Gültekin Güvensoy’un başarıya giden yoldaki seyir defterini açtık.

Başarı öyküsü sorumuzu yanıtlarken mütevazılık gösterip anlatmakta zorluk çeken Güvensoy; Kars’a olan bağlılığını, sevdasını gururla anlattı.

-BAŞARIYI NASIL YAKALADINIZ?

-Başarının temel ilkesi dürüstlük ve çalışmak çalışmaktır. Biz bu seviyeye gelmek için çok çalıştık. Ben Köy Enstitüsü mezunu öğretmen bir babanın oğluyum. Babam biz kardeşleri kendi kültürümüzle yetiştirdi.

1977 -1978 yılında üniversite hazırlık kursları için Ankara’ya geldim. Ankara maceram da başlamış oldu. Üniversiteye hazırlanırken dönemin başbakanı merhum Ecevit tarafından çıkarılan hızlı eğitim programları başladı. Ben de ön kayıtla Kars Dede Korkut Eğitim Enstitüsü’ne kayıt yaptırdım. Kısa dönemde mezun oldum. İlk tayin yerim Çanakkale’ye öğretmen olarak atandım ama ne istifa ettim ne de gidip görev yaptım. İkisini de yapmadım.

Rahmetli ağabeyim ile birlikte inşaat işine başladık. 1987 yılında Güvensoy İnşaat ve Sanayi A.Ş. ünvanı ile kurumsal bir yapı altında oluşturulan şirketimiz, ağırlıklı olarak baraj, sulama göleti, yol çevre düzenlemesi, tretuvar, parklar,  içme suyu, taşkın koruma ve kanalizasyon  gibi büyük altyapı taahhütlerini üstlenmiştir.

Ankara’da işler alarak tamamladık. Bu şekilde devam etti. Kars Digor Halıkışla köyü ile Rusya arasında televizyon kule inşaatını yaptık. Daha sonra Toprak Su Kanal işlerini alıp bitirdik. DSİ müdürlüğünden, Ankara Polatlı’da çeşitli işler alarak bitirdik. Öykümüz böyle başladı ve böyle de devam ediyor.

Daha sonra büyük işlere başladık. Uluslararası işlere başladık. 4-5 yıl önce Libya’da iki baraj ihalesi aldık. Bu baraj inşaatlarımız halen devam etmektedir.

Türkiye’de ise Gümüşhane’de Köse Barajı inşaatını aldık. Kısmet olursa bu yıl teslim edeceğiz. Bu barajın açılışını, başbakanımız canlı yayında yaptı. Ufak tefek eksiklikleri kaldı onları da tamamlayıp teslim edeceğiz. 

Uluslararası işlerimizin devamı için barajların dışında, Libya hükümeti ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni projelerimizle Libya’da iş yapmaya karar verdik.

2005 yılında turizm sektörüne de atılarak “Kar’s Otel” adı altında oteli hizmete açtık. Bu otel Türkiye'nin en iyi restore edilmiş 10 butik oteli arasına seçildi.

Rahmetli ağabeyim Kars’ta tarihi binaların restorasyon işleri ile ilgili bir çok işe imza attı.  Amacı Kars’ımızın tarihi dokusunun yeniden kazanılmasıydı. Bunu da başardı.

Ağabeyimin Kars’a olan sevdası ve tarihi eserlerin korunması amacıyla bir “Rus Konağı” alarak, bu konağın restorasyonunu yapıp butik otele çevirdi ve böylece KAR’S Otel meydana geldi. Türkiye’de en iyi restore edilen 10 butik otelden birisinin de KAR’S Otel olduğunu Hürriyet Gazetesi manşetten verdiği haberle tüm ülkeye duyurdu. Bu bizi son derece gururlandırdı ve onurlandırdı.

KAR’S Oteli’ni yazmayan köşe yazarı kalmadı. Otelimizde Kültür Bakanımız dahil birçok bakan, politikacı, sanatçı, yazar, sinema ve dizi oyuncuları konakladı. Hepside memnuniyetlerini yaptıkları röportajlarında beyan etmiştirler.

Bizim KAR’S Otel projemizden sonra, Kars’ta bulunan tarihi binalara numara verilip, koruma altına alınması ailemizi son derece memnun etmiştir. Biz de amacımıza ulaşmış bulunmaktayız.

-ŞİMDİYE KADAR BİTİRDİĞİNİZ İŞLER?

-Çaygökpınar – Berkgökpınar Demireller Köyleri Taşkın Koruması BOLU, Bursa Linyitleri İşletmesi Orhaneli Bölgesi 2 Blok 6 Daireli Lojman İnşaatı BURSA, Bursa Linyitleri İşletmesi Merkez Tesisleri Altyapı İnşaatı BURSA, Tuzluca Pirli Sulama Tesisi İnşaatı KARS, Aşağı Ayrancı Güven Mahallesi Bordür Tretuvar Düzenlemesi ANKARA, Güzeltepe Mahallesi Bordür Tretuvar Düzenlemesi ANKARA, ASKİ T19 Su Deposu İnşaatı ANKARA, Çubuk İlçe Merkezi Taşkın Koruması ANKARA, Polatlı M. Akif Mahallesi Taşkın Koruması ANKARA, TRT TV Transpozer İstasyonu İnşaatı KARS, Yücetepe Mahallesi Bordür Tretuvar Düzenlemesi ANKARA, ASKİ 6. Etap Ulus Grubu  İçmesuyu İnşaatı ANKARA, ASKİ 5. Etap Yeşilbayır – Şahap Gürler Mahalleleri İçme suyu Şebeke İnşaatı ANKARA, Vedat Dalokay Parkı Restoran, Düğün Salonu, Pastane İnşaatı ANKARA.

-DEVAM EDEN İŞLERİNİZ?

-Köse Barajı, Abu-Shaybah Barajı LİBYA, Al-Rumman Barajı LİBYA

İnşaat sektöründe Türkiye'nin sayılı firmaları arasında yer almayı hedefleyen şirketimiz, yurtiçi ve yurtdışında göstermiş olduğu faaliyet ve hizmetlerini yürütürken, müşteri memnuniyetini maksimum düzeye çıkarmak ve sektöründeki her türlü imalat ihtiyacına cevap verebilmek üzere değişen teknolojiyi izleyerek, gelişmeleri hizmet politikasına en iyi şekilde yansıtmaktadır.

-KARS TURİZMİ İÇİN NELER YAPILMALI?

-Kars’ta turizmi geliştirmek için Ani Harabeleri, tarihi binalarımız, Kars Kalemiz yeterlidir. Bu değerlerimizi restore ederek turizme kazandırıp, Kars’a turist çekebiliriz. Belediyemiz ve devletimiz Kars’ta yanlış yapılaşmaya izin vermeyerek, Kars’ın tarihi dokusunu bozmadan eski binaları restore etmeleri gerekir.

Kars’ımız kültür şehridir. Kültür şehrimizin tarihi dokusunu bozmadan restorasyonunu yaparak, ülkemize kazandırmalıyız. Kars için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.

Özelleştirme kapsamında otelimizin yanındaki 2.5 dönüm araziyi ve bitişindeki tarihi evleri aldık. Aldığımız bu yerler için projelerimiz var. Burada AVM ve KAR’S Oteli’mizi büyütüp Kars’ımıza yatırım yapacağız. Kars’ımıza ne yaparsak azdır. Her ne kadar Kars’tan ayrılsak da Kars’ımızı hiç unutmadık.

KARSLILIĞIMALA GURUR DUYDUM

Sarıkamış doğasıyla, florasıyla, bol oksijeniyle sporcularımızın kamp yapacağı bir bölgedir. Geçen yıl Karsspor ve Eskişehirspor hazırlık maçı yapacaktık ama bazı nedenlerden yapılmadı. İnşallah bu sene bu karşılaşmayı yapacağız. Kars için çok güzel olacağı kanısındayım. Karslılığımla her zaman gurur duydum. Benim çocuklarım 3 yaşındayken Kars’tan ayrıldılar ama her yerde yüksek sesle “Karslı” olduklarını söylerler. Karslılar doğrudur, dürüsttür ve onurludur.

-İŞADAMI OLARAK KARS-BAKÜ-TİFLİS DEMİRYOLU HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

-Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Kars’ımıza büyük canlılık ve ekonomik kazanç sağlar ama bunu iyi kullanmamız gerekir. En önemlisi gümrüklemenin Kars’ta yapılması için seferber olmalıyız. Kars’ta antrepoların yapılıp, gelen malların Kars’ta inip tekrar yüklenmesi gereklidir. Biz Karslılar olarak, demiryolu projesi için hep birlikte el ele verip çalışmalar yapmalıyız. Demiryolu çok önemlidir taşımacılıkta. Benim Ankara’da ve Sivrihisar’da kum ocaklarım var. Bunların taşımacılığını demiryoluyla yapıyoruz. Taşımacılıkta, güvenirlik anlamında en sağlam nakliye demiryoludur. Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu’nun Kars’tan geçmesi bile büyük şanstır, büyük bir olaydır.

-ANKARA’DAKİ ÖRGÜTLÜLÜK KONUSUNDA NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?

-Ankara’da Kars olarak 5. büyük nüfus potansiyeline sahibiz. Kars Vakfı’nın geçen seçiminde bende yönetime seçildim. Vakıf olarak arkadaşlarımızla birlikte güzel projelerimizi hayata geçireceğiz. Yine vakıf olarak işadamlarımızı toplayıp, Kars’a götürüp gezdirmek, Kars’ımızı tanıtmak ve yatırım yapmalarını sağlamak için hazırlıklarımız devam etmektedir.

-SİZİN GİBİ BAŞARILI OLMALARI İÇİN GENÇLERİMİZE ÖNERİLERİNİZ NELERDİR?

-Gençlerimize bir işadamı olarak şu önerilerde bulunmak istiyorum; büyük düşünüp, çok çalışmalılar. Başarının sırrı şu üç sözcükte gizlidir: Çalışmak, çalışmak yine çalışmak…