Hacivat-Karagöz oyunu sahnelendi

Minik öğrenciler Hacıvat-Karagöz oyunu ile kahkahalara boğuldu.

Kars Sarıkamış Kaymakamlığı’nın organizasyonuyla Kültür Bakanlığı gölge oyuncusu Mehmet Melih Salcan tarafından sahnelenen Hacivat-Karagöz oyunu minik öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gösterilen Hacıvat-Karagöz oyununu, Vilayetler Birliği ve Zübeyde Hanım Anaokulu ile 29 Eylül İlköğretim Okulu öğrencileri izledi.

Kültür Bakanlığı sanatçısı Mehmet Melih Salcan’ın seslendirip beyaz perdede oynattığı Hacıvat ve Karagöz oyunu minik öğrencileri gülmekten kırdı geçirdi.

Minik öğrenciler oyun sonunda Salcan’ı dakikalarca alkışladılar.

Halk Eğitim Merkezi’nde oynatılan Hacıvat-Karagöz oyunu daha Başköy, Karaurgan ve Şehit Taner Baran Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda sahnelendi.

Öğrencilere Hacivat ve Karagöz’ün hikayesini de anlatan Kültür Bakanlığı sanatçısı Mahmut Salcan, “Rivayete göre Hacıvat ve Karagöz, Orhan Gazi döneminde Bursa'da yaşamış cami yapımında çalışan iki işçidir. Karagöz demirci ustası, Hacıvat ise duvarcı ustasıdır. İnşaatın yavaş ilerlemesinden sorumlu tutuldukları için idam edilmişlerdi. Karagöz ve Hacıvat'ı çok seven ve ölümlerine çok üzülen Şeyh Küşteri, ölümlerinin ardından kuklalarını yaparak perde arkasından oynatmaya başlar. Bu sayede Hacıvat ve Karagöz tanınır” dedi.

Salcan ayrıca, bu geleneksel gölge oyununun 650 yıldır yaşadığını söyledi.