Hayırseverlerden eğitime destek

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde Gazipaşa İlköğretim okuluna hayırsever vatandaşlar tarafından çeşitli malzeme yardımında bulunuldu.

Gazipaşa İlköğretim Okulu Müdürü Erdem Dağaşan ile daha önceden görüşen ve okulun ihtiyaçlarına göre yardımda bulunmak isteyen hayırseverler Berna Ceylan ile Ali Canip Olgunlu, İstanbul’dan getirdikleri malzemeleri Sarıkamış Gazipaşa İlköğretim Okuluna teslim ettiler.

Eğitime herkesin katkıda bulunması gerektiğini belirten Berna Ceylan, imkanları dahilinde desteklerinin süreceğini belirtti.

Ceylan, “Okul müdürümüz yaptığımız görüşmede bazı malzeme sıkıntılarının olduğunu söyledi. Bende ihtiyaçlarınızı bize söyleyin dedim. Arkadaşım Ali Canip bey’le görüşüp kendilerine yardımcı olacağımızın sözünü verdim. Daha sonra Sarıkamış’a geldik. Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş’le görüştük ve birlikte okula gelerek malzemeleri teslim ettik. Çocuklarımızın en güzel şartlar altında okumaları için büyük çaba harcayan okul yönetimi ve öğretmenlerine teşekkür ederim. Onlar hizmetin en iyisine layıktır. Biz karınca kararınca bir destekte bulunduk. İnşallah eğitime olan yardımlarımız imkânlar dâhilinde devam edecektir” dedi.

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş de, hayırsever vatandaşların ülkenin her yerinde her zaman eğitime büyük katkı sağladıklarını söyledi.

İstanbul’dan Sarıkamış’a kadar gelip çeşitli yardımlarda bulunan hayırseverlerin büyük fedakârlık örneği gösterdiklerini belirten Ermiş, “Duyarlı ve hayırseverlerimizin okullarımıza ilgisi, katkısı devam ettikçe eğitim seviyemiz daha da üst seviyelere çıkacaktır. Arkadaşlarımıza yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ederiz” dedi. Malzemelerin tesliminden sonra Kaymakam Ermiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, hayırseverler ve okul çalışanları ana sınıfı öğrencileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Hayırseverlerin Okula, 2 adet bilgisayar,1 projektör cihazı, 1 yazıcı,1 tarayıcı fotokopi makinesi, ana sınıfı öğrencilerine ise oyuncak malzemesi ile çeşitli giyim eşyası yardımında bulundukları bildirildi.