Henkel çalışanları Kars’ta buluştu

Henkel çalışanları, Henkel’in Kızları ile Kars’ta buluştu...

Türk Henkel’in 2008 yılından bu yana sürdürdüğü “Henkel’in Kızları İşbaşında” projesi kapsamında burs ve mentorluk desteği verdiği kız öğrenciler, Türk Henkel çalışanlarının Kars’a düzenlediği gezide başarılı bir fotoğrafçılık deneyimi yaşadılar. İki günlük gezide Türk Henkel çalışanları ile birlikte Kars’ın tarihi bölgelerini ziyaret eden kız öğrenciler, Henkel Fotoğraf Kulübü üyeleri ile fotoğraf çekerek bu alandaki yetkinliklerini geliştirdiler.

İstanbul ve Kars’ta eğitimlerini “Henkel’in Kızları İşbaşında” projesi kapsamında burs ve mentorluk desteği alarak sürdüren kız öğrenciler, Türk Henkel çalışanlarının kente düzenledikler gezide unutamayacakları iki gün yaşadı. Türk Henkel’in, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde desteklediği öğrencileri, Türk Henkel çalışanları ile birlikte hem Kars’ın tarihi ve doğal güzelliklerini görme, hem de başarılı bir fotoğrafçılık deneyimi yaşama fırsatı elde etti.

Kars gezisinde Ani Harabeleri, Arkeoloji Müzesi ve Kars Kalesi’ni gezen grup, bu tarihi mekanlarda fotoğraflar çekerek hoş vakit geçirdi. Geziye katılan Türk Henkel Fotoğraf Kulübü üyeleri de kız öğrencilere fotoğrafçılık konusunda bilgilerini aktardılar.

2008 yılından bu yana sürdürdükleri Henkel’in Kızları İşbaşında projesi kapsamında destek verilen öğrencilerle bir araya gelerek güzel bir deneyim yaşamaktan mutluluk duyduklarını belirten Henkel Kurumsal İletişim Müdürü Hande Ardane şunları söyledi:

“Kız öğrencilere, kendi geleceklerini kurmaları için bir fırsat verebilmek amacıyla Henkel’in Kızları İşbaşında projesini sürdürüyoruz. Henkel’in tüm dünyada öncelikli değerleri arasında yer alan kurumsal vatandaş kimliği ile hayata geçen projede destek verdiğimiz kız öğrencilerimizle güzel ve verimli bir gezide bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Şimdiden, bu öğrencilerin aldıkları eğitimle kendi geleceğine sahip çıkan, ayakları üzerinde duran güçlü bireyler olacaklarını görebiliyoruz.”

KIZ ÖĞRENCİLER GELECEĞİNİ TÜRK HENKEL DESTEĞİ İLE KURUYOR

“Henkel’in Kızları İşbaşında” sosyal sorumluluk projesinde, geleceğini kendi elleri ile kurmak isteyen kız öğrencilere destek sağlanıyor. Projede, ilkokuldan sonra öğrenimine devam edememiş kız öğrencilere eğitim bursu ve mentorluk desteği veriliyor. Henkel çalışanları, genç kızların “mentorluğunu” üstlenip sürekli iletişim halinde kalarak gençlere manevi destek veriyor ve gönüllü koçluklarını üstleniyor. Burs verilen öğrenciler meslek liselerinin saç bakımı, güzellik hizmetleri bölümlerinde okuyorlar.

Henkel’in Kızları İşbaşında projesi, kuruluşun faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde ve Türkiye’de yürüttüğü “Henkel Smile” programı çerçevesinde hayata geçiriliyor. Henkel Smile Henkel’in, uluslararası kurumsal vatandaşlık kimliğiyle gerçekleştirdiği sosyal taahhütlerinin bir araya getirildiği bir program. Henkel program çerçevesinde çalışanlarının ve emeklilerinin dahil olduğu sosyal sorumluluk projelerine finansal yardım, ürün yardımı ve çalışanlarının projelerine gerekli zamanı ayırabilmesi için ücretli izin vererek destek oluyor.

Henkel’in Kızları İşbaşında projesinin üçüncü yılında destek sağlanan 60 kız öğrenci bu yıl eğitimlerini tamamlayarak okullarından mezun olacaklar. Türk Henkel, kız öğrencilere, önlerinde parlak bir gelecek kurmak için ihtiyaç duydukları desteği hem maddi, hem manevi olarak sunmaya devam ediyor.

Henkel dünya çapında Çamaşır ve Ev Bakımı, Kozmetik ve Kişisel Bakım ile Yapıştırıcı Teknolojileri olmak üzere üç iş alanında lider markalar ve teknolojilerle faaliyet göstermektedir. 1876 yılında kurulan Henkel, Persil, Schwarzkopf ve Loctite gibi tanınmış markaları ile faaliyet göstermekte ve hem tüketici ürünleri hem de endüstriyel alanda, global olarak pek çok pazar liderliği bulunmaktadır. Tüm dünyada yaklaşık 48.000 çalışanı bulunan Henkel, 2010 mali yılında 15,092 milyar Euro’luk satış ve 1,862 milyar Euro’luk faaliyet karı gerçekleştirmiştir. Henkel imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır ve şirket “Fortune Global 500” listesinde yer almaktadır.