İftarda Suriye Konuşuldu

''Suriye'de babadan devralınmış bir katliam anlayışı, oğul tarafından devam ettiriliyor"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Suriye'de babadan devralınmış bir katliam anlayışı, oğul tarafından devam ettiriliyor. Onun için bütün dünyaya, 'Suriye'ye dönün, buraya sağır kalmayın' çağrısında bulunuyoruz'' dedi.

Bozdağ, AK Parti Kars il yönetiminin bir düğün salonunda verdiği iftara katıldı.

Burada konuşan Bozdağ, Suriye'de bugüne kadar 20 bin insanın hayatını kaybettiğini, daha da kaybetmeye devam ettiğin bildirdi.

Dünyanın başka bir yerinde aynı olay olsaydı, bütün dünyanın ayağa kalkabileceğine dikkati çeken Bozdağ, ''Biz bugüne kadar hep haktan yana tavır aldık. İnsanlıktan yana tavır aldık. Bizim inanışımız, eli kanlı olanın karşısında, mazlumun yanında olmaktır. Bizim anlayışımız ancak buna izin verir. Türkiye'nin tarihi anlayışı da zalimden yana izin vermez'' dedi.

''Mazlumdan mı, zalimden mi yanasınız-''-

Muhalefete de seslene Bozdağ, ''Bakın, CHP, BDP'ye, zannedersiniz Esed konuşma yapıyor. Haktan yana mısınız, haksızdan yana mısınız- Mazlumdan mı, zalimden mi yanasınız- Lütfen bunu açık açık ortaya koyun. Çünkü açıklamalarınız bu konularda milletin kafasını karıştırıyor'' diye konuştu.

Bozdağ, bundan sonra Suriye'ye sağır ve kör kalınırsa Allah önünde de tarih önünde de mesuliyetten asla kimsenin kurtulamayacağını ifade ederek, ''Suriye'de babadan devralınmış bir katliam anlayışı, oğul tarafından devam ettiriliyor. Onun için bütün dünyaya, 'Suriye'ye dönün, buraya sağır kalmayın' çağrısında bulunuyoruz'' dedi.

''IMF'ye yardım yapıyoruz''-

Ağustosun kendileri için çok önemli bir ay olduğunu dile getiren Bozdağ, AK Parti'nin 14 Ağustos'ta kurulduğunu hatırlattı.

O günün şartlarından bahseden Bozdağ, şunları kaydetti:

''Mesut Yılmaz, Devlet Bahçeli ve rahmetli Ecevit, Kemal Derviş karşısında esas duruşa geçtiler. Kemal Derviş emretti. Ama bizim Başbakan ne dedi- 'Ben milletimin ümüğünü IMF'ye sıktırmam'. Şimdi de IMF'ye 5 milyar dolar yardım yapıyoruz. 'Vatan, millet, Sakarya' diyenler, IMF'nin kapısında bu milleti kul, köle ettiler. Bu milletin hükümetini esas duruşa getirdiler. Biz bu milletin her şeyine sahip çıktık. Bu bir emeğin ürünüdür. Geceyi gündüze katmanın sonucudur.''

Bozdağ, iftarın ardından Evliya Cami'nin avlusunda semazen gösterisini izledi.