İkinci Ameliyat Odası sevindirdi

Kars Sarıkamış Devlet Hastanesi’nde tam donanımlı ikinci ameliyat odası hizmete girdi.

Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Op. Dr. Hasan Abuoğlu, hastaneye genel cerrahi müdahale olarak çok hasta geldiğini, bunun için de ihtiyaç olan ikinci ameliyat odasını hizmete açtıklarını söyledi.

Daha önceden tek ameliyat masasıyla her türlü cerrahi müdahale yapıldığını, ancak bunun yeterli olmadığını belirten Abuoğlu, hastanede ortalama olarak haftada 15-20 vatandaşa cerrahi müdahale yapıldığını belirtti.

Abuoğlu, “Bizim için en önemli şey insan sağlığıdır. Daha önceden tek ameliyat masasıyla vatandaşlarımız mağdur oluyordu. Bir hastayı ameliyat ederken, başka acil bir hasta geldiğinde Kars’a sevk etmek zorunda kalıyorduk. Cerrah olarak bu durum beni ve personelimi rahatsız ediyordu. İl Sağlık Müdürlüğümüzün desteğiyle ikinci bir ameliyat masası ve modern anestezi cihazıyla birlikte tam donanımlı ameliyat odamızı hizmete açtık. Artık vatandaşlarımız beklemeden gönül rahatlığıyla en iyi hizmeti alacaklar” diye konuştu.

Abuoğlu, 30 yataklı Sarıkamış Devlet Hastanesi’nde 10 uzman doktorun yanı sıra iki genel cerrahında her türlü cerrahi operasyonu yapabildiğini bildirdi.