İran Başkonsolosu Karsta

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak için ilimize geldi.

Kars Valisi Ahmet Kara’yı makamında ziyaret eden Başkonsolos Kılıçhan daha sonra Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü’yü makamında ziyaret etti. 

Öğlen yemeğini Kars’ta yiyecek olan İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, öğleden sonra ise Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy’u, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sami Özcan’ı, Kars Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaya’yı, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar’ı makamında ziyaret edecek. 

İran – Türkiye ilişkilerinin gelişmesine vurgu yapan Başkonsolos Kılıçhan, Türkiye ile İran arasında güçlü bir ticaret köprüsü kurulmasını arzuladığını ifade etti. 

Kılıçhan, bu doğrultuda kendilerine gelecek her türlü öneri ve işbirliğine hazır olduklarına işaret ederek, “Türk iş adamları tarafından gelecek her türlü görüş, öneri ve işbirliğine açığız. Her iki ülkede ticari anlamda değerlendirilmesi mümkün potansiyeller var. Karşılıklı biçimde bu ortamı oluşturmak için taraflar olarak girişimlerde bulunalım. Sizler hep ihracat yapalım diyorsunuz. İthalat yapmayı da düşünmelisiniz” dedi. 

Başkonsolos Kılıçhan, Buraya ziyaretimin amacı İran’la Türkiye’nin Ticaretinin az olmasıdır. Bunun için buraya geldim. Karşılıklı ticaret yapmak için artık bir yerlerden başlamak gerek. Ticareti muhakkak geliştirmeliyiz. Karşılıklı olarak ithalat ve ihracat miktarımızı artıralım” şeklinde konuştu.