“İşçiler, emekçiler, gençler, kadınlar, üretici köylüler”

EMEK Partisi Kars İl Başkanlığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Volkan KARABAĞ

Yapılan basın açıklaması şöyle: “133 yıldır Uluslararası işçi sınıfı bir simge haline getirdiği 1 Mayıs'ı kapitalist barbarlığa, feodal döküntülere ve burjuva gericiliğe karşı Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü olarak kutluyor.

İnsanoğlu için olmazsa olmaz temel tüketim maddelerine erişemez, ev kiramızı, ısınma giderlerimizi ödeyemez, çocuğumuzun mamasını, bezini alamaz duruma getirildiğimiz ülkemizde işçi sınıfına düşen pay "iş kazaları"nda Avrupa'da 1’nci, Dünyada ise 3’ncü sırada yer almak oluyor.

“İşçiler, 2 hatta 3 Sendikaya üye olsunlar" diyen tek adam yönetimi; nerede bir hak arayışı, nerede bir grev ve direniş varsa çoğunluğunu ele geçirdiği medya organlarıyla, bürokratlaşmış sarı sendikalarıyla, kolluk kuvvetleriyle en azgın bir biçimde saldırıyor işi, ekmeği ve siyasal özgürlüğü için direnen işçilere ve onun onurlu, çıkar gözetmeyen temsilcilerini baskı altına almaya çalışıyor.

İki temel Emperyalist kampın ABD uydusu Ukrayna üzerinden sahalarını sağlamlaştırma ve mevzi kazanmak uğruna giriştikleri savaşın faturası başta tüm bir işçi sınıfına ve emekçi halklara kesilirken, Kapitalist devlet güvencesiz, sendikasız, açlık koşullarıyla didişen çeşitli milliyetlerden Türkiye işçi sınıfına savaş bahanesiyle sesini çıkarmamasını örgütlüyor.

Bizler Emek Partisi olarak;

- Taşeronlaştırmaya, kölece çalışma koşullarına, sendikasızlaştırmaya dur demeye çağırıyoruz

- İşçi sağlığı ve çalışma koşullarına azami önem verilmesi sınıfın acil ve vazgeçilmez talebidir.

- Asgari ücret ve tüm ücretler sürekli yükselen enflasyon karşısında arttırılmalı. EYT'lilerin emeklilik hakları yasayla güvence altına alınmalıdır.

- Bir emperyalist  savaş aygıtı olan NATO' dan derhal çıkılmalı, gizli ve açık tüm anlaşmalar geçersiz sayılmalıdır.”