Işıklı Cami Minareye Türk Bayrağı Astı

Kars Merkez Ehlibeyt Işıklı Camii minaresine Cumhuriyet Bayramı ve Kars’ın Kurtuluşu nedeniyle Türk bayrağı asıldı.

Kars’taki Caferilerin Dini Lideri Seyyid Ahmet Erdem, “Bugün camiler varsa, rahatlıkla ibadet edilebiliyorsa bunu Ulu Önder Atatürk’e borçluyuz.” dedi.

Her şeylerini Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına, al bayrağa borçlu olduklarını ifade eden Seyyid Ahmet Erdem, “Gönül ister ki bütün camilerimiz bu özel günlerde bayraklarımızla donatılsın.” diye konuştu.

Erdem, daha sonra şöyle konuştu: “Ulu Önder Atatürk’ümüzün Cumhuriyet’imizi milletimize emanet etmesi ve bizlerde bu Cumhuriyet’e sahip çıkmamız, Cumhuriyet’e her alanda destek vermemiz, hele ülkemizin bu hassas süreçten geçtiği bir dönemde daha fazla bayrağımıza sahip çıkmamız ve her tarafı bayraklarla donatmanın bu ülkenin her ferdinin görevi olarak değerlendiriyorum. Bu vesileyle ben her zaman olduğu gibi bayrağımızın dalgalanmasından yanayım. Minaremize astığımız bayrakta bizim düşüncelerimiz yansıtıyor. Burada ülkemize, devletimize, milletimize vatan sevgisini, bayrak sevgisini ve Atatürk sevgisini, devlet sevgisini göstermek açısından bir katkımız olduğunu düşünüyorum.”

ERDEM’DEN ANLAMLI MESAJ

Kars Caferilerinin Dini Lideri, Merkez Ehlibeyt Işıklı Camii Alimi Seyyid Ahmet Erdem, Cumhuriyetimizin 88. kuruluş yıl dönümü ve gazi Karsımızın kurtuluş yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Erdem, mesajında, ‘‘Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu güne dek önemli kazanımlar elde etmiştir. Millet olarak bu kazanımları kararlılıkla sürdürdüğümüz takdirde, daha çağdaş, daha uygar, daha güçlü bir Türkiye olmamız kaçınılmaz olacaktır. Şu ana kadar yaşadıklarımız bize şunu gösterdi ki; dış mihrakların bütün kötü niyet ve çabalarına rağmen, bu millet her zorluğun üstesinden gelmiş, birlik ve beraberliğinden ödün vermemiştir.

Dil, din, ırk ve mezhep farkı gözetmeksizin omuz omuza gönül birliğiyle mücadele vermiş ecdadımızın o gün oluşturduğu duygu bütünlüğü ebediyete kadar yaşatılacaktır” dedi.

Gazi Kars’ımızın kurtuluşunun 91. yıldönümünü de kutlayan Erdem, şunları kaydetti: “29 Ekim 1923 Türkiye’miz için ve 30 Ekim 1920 ise Serhat Şehrimiz Gazi Kars için iki önemli tarihtir. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizin ilk tohumları Kars’ımızda atılmıştır. Tarihinin her döneminde şanlı mücadeleler veren Karslılar, 1918 Mondoros Mütarekesi’nden sonra ordu desteğinden mahrum ve kendi kaderiyle baş başa kalınca yılmamış, engin vatan sevgisi ve başarma azmiyle mücadeleye devam ederek; 30 Ekim 1920’de Merhum Kâzım Karabekir Paşa komutasındaki Türk ordusuyla bütünleşip, Kars’ı yeniden Türk topraklarına katarak ve genç Türkiye’mize ilk büyük zaferi tattırmıştır.’’

Mesajında Van’da yaşanan depreme de değinen Erdem: şunları söyledi:

“Olağan üstü hallerde Yüce Rabbimiz bize Sabrı tavsiye etmiştir. Kuran’ı Kerim de ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.a)’in buyurdukların da da önemli ve insan doğasının üstünde karşılaşılan bazı harikulade hadiseler de ve özellikle doğal afetlere dikkat çekilmiştir. Bize düşen bu müessif hadiselerde çok önemli görevler vardır. Bunlardan birincisi yardımlaşma ruhumuzu göstermemizdir. Sabırla vakarla milletçe direncimizi kaybetmeden bu elim afetin getirdiği yıkımları tamir etmeliyiz. Yardımlaşmanın yanında bize düşen diğer bir görev ise İslami kardeşliği pekiştirmektir. Bu konuda Hz. Peygamber (s.a.a)den birçok Hadis nakledilmiştir; (Kim gece evinde uyur ve Müslüman kardeşinin derdini ve sıkıntısını kendisine dert etmezse onlardan değildir.) hadisi şerifi, ya da: “Kardeşinin uğradığı felakete sevinme, zira Allah onu rahmetiyle o felaketten kurtarır ve seni de derde uğratır...” sözleri üzerinde durulması gereken mesajlardır. Böyle durumlarda birbirimize kenetlenmeliyiz. Depremle birlikte milletimiz çok anlamlı bir tavır sergiledi. Bu afette milletimiz, birbirlerine karşı olan bağlılığın, kardeşliğin, insanlığın, birlik ve beraberlik ruhunun en güzel örneğini sergilediğini memnuniyetle görmekteyiz. Ülkemizin her köşesinde fitnelere rağmen, yardımlaşma ve kardeşlik ruhunu görmek bizleri mutlu ediyor, her musibette bir rahmet olduğunu hissediyoruz bu afet kardeşlik bağlarını pekiştirmiştir. Milletimiz maddi ve manevi olarak Van’da ve Erciş’te yerini almıştır. Bu vesileyle Van ve çevresinde meydana gelen elim deprem hadisesi nedeniyle başta bölge halkı olmak üzere bütün milletimize taziyelerimi ve geçmiş olsun dileklerimi arz eder; hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenâb-ı Allah’tan rahmet ve mağfiret, yakınlarına sabr-ı cemil ve yaralı olanlara da acil şifalar niyaz ediyorum.”