İstanbul depremi Kars’ı da etkiledi

İstanbul’da yaşanan deprem sonrası Kars’ta telefon hatlarında sorun meydana geldi.

İstanbul’da meydana gelen 5.7 şiddetindeki depremin ardından milyonlarca kişi yakınlarına ulaşmak için telefonlarına sarıldı. Ancak vatandaşlar telefonla arama yapamıyor. İstanbul depremi sonrasında yaşanan telefon sorunun nedeninin deprem olduğu belirtiliyor.

Kars’ta da deprem sonrasında telefon hatlarında sorun yaşanmaya başladı.

Milyonlarca kişinin aynı anda telefon görüşmesi yapma ihtiyacı, operatörlerin mevcut altyapıları ile karşılanamayınca, telefon hatları kilitlendi. Telefon hatlarında sorun yaşanan vatandaşlar ise internet üzerinden yakınlarına ulaşmaya çalıştı.

Konuyla ilgili olarak Turkcell’den, “Silivri açıklarında meydana gelen depremden dolayı ses aramalarında yoğunluk yaşanmaktadır. Hizmet dışı kalan sahamız bulunmamaktadır. 4.5G ve fiber altyapımız kesintisiz hizmet vermektedir. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun.” açıklaması geldi.

Türk Telekom’dan ise gelen açıklamada, “Merkez üssü Silivri olan deprem sebebiyle, mobil hatlardaki yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olmakla beraber, sabit ses, genişbant ve fiber altyapımızda herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını belirtiriz. Sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz.” denildi.

Vodafone’dan ise konuyla ilgili henüz daha bir açıklama yapılmadı.