İtfaiye bu defa kartal kurtardı

Kars Belediyesi itfaiye ekipleri bir aracın altında kalan kartalı önce kurtardı, sonra bakımını yaptı ardından da ilgililere teslim etti.

İtfaiye ekipleri sadece yangınlara müdahale etmiyor. Canlı tüm varlıkların yardımına ve imdadına koşan Kars Belediyesi İtfaiye ekipleri bu defa da yaralı bir kartal için seferber oldu. İki gün önce İtfaiye Müdürlüğü’ne yakın bir bölgede bir aracın altında fark edilen Küçük Orman Kartalının kurtarılması için itfaiyeye haber verildi. İtfaiye görevlisi de kartalı kurtarıp müdürlüğe getirdi. Burada itfaiye çalışanları tarafından beslenip bakılan kartal uçamayınca KuzeyDoğa Derneği’ne haber verildi.

KuzeyDoğa Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban ve Veteriner Hekim Ayşegül Karaahmetoğlu, İtfaiye Müdürlüğü’ne giderek kartalın muayenesini yaptı. Yapılan ilk müdahalede kartalın araç altında sıkışmadan dolayı güçsüz düştüğünü ve belli bir süre tedavisi yapıldıktan sonra uçma kabiliyetine yeniden kavuşabileceği belirlendi.

Kartalın vücudunda her hangi bir kırığa rastlamadıklarını belirten Veteriner Hekim Ayşegül Karaahmetoğlu, gerekli tıbi müdahalenin ardından kartalı doğaya salacaklarını söyledi.

KuzeyDoğa Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban da kartalın tedavisinin Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi’nde bulunan Yaban Hayatı Kurtarma, Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde devam edeceğini belirtti.