İzzet Aras İlköğretim Okulu İlk meyvesini verdi

Kağızman’da hayırsever merhum Celal Aras'ın annesi, babası ve kardeşi Canpolat Aras tarafından yaptırılan İzzet Aras İlköğretim Okulu bu yıl öğrencilerine ilk karneyi verdi.

Karne törenine Kağızman Kaymakamı Sayın Şuayip Gürsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Sezer, Cumhuriyet Savcısı Barış Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Altay, öğretmenler öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Kaymakam Şuayip Gürsoy, “Burada görev yapan öğretmenlere çok teşekkür ediyorum. Bu okulumuz 2010 ve 2011 eğitim ve öğretim yılında açılmıştır yeni okulda görev yapmak bazı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Ama gördüğüm kadarıyla çok başarılı öğrenciler ve öğretmenlerimiz var öğrencilerimiz tatil boyunca kitap okuyarak daha da verimli bir hale geleceğine inanıyorum ve hepinize teşekkür ederim” dedi.

Kaymakam Gürsoy’un konuşmasının sonunda, “Çocuklar iyi tatiller” demesi üzerine ise çocuklar hep bir ağızdan ”Size de sayın Kaymakamım” dediler.

İLK KARNE KAYMAKAMDAN

Kaymakam Şuayip Gürsoy, ilk karneyi Samet Abaylı’ya verdi. Daha sonra tüm öğrencilere hem karne ve hem de çeşitli hediyeler verildi.

KAYMAKAM, ÇOCUKLARLA AYNI SIRADA KİTAP OKUDU

Kaymakam Gürsoy, karne töreninden sonra çocuklara okuma alışkanlığını kazandırmak için onlarla aynı sırada kitap okudu. Dışarıda Velilerle de sohbet eden Kaymakam Gürsoy, “Artık bu okul sizin ve buna siz sahip çıkacaksınız. Bu okulda vatana ve millete hayırlı evlatlar yetiştireceğiz” diye nasihatte bulundu.