Kağızmanda Diz Protesi Amelyatı

Kağızman Devlet Hastanesin’de İlk Diz Protesi Amelyatı Yapıldı...

Kağızman Devlet Hastanesi bünyesine yeni katığı bölümlerle başarılı ameliyatlar yapmaya devam ediyor. Kağızman Devlet Hastanesi ilk kez diz ve kalça protezi ameliyatı yapıldı. Ortopedi servine kazandırılan cihazlarla her türlü ortopedik ameliyatı yapma imkanına sahip olan Kağızman devlet hastanesi kuruluşundan bugüne ilk kez bir hastaya protez diz kapakçığı ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren ameliyattan başarılı sonuç alınması sevindirici oldu.

Kağızman Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Selçuk Kaya, ilçenin konum itibariyle engebeli ve köylerden oluşması nedeni ile kırık veya kemik hastalıkları hasta sayılarının daha fazla olduğunu bu nedenle ortopedi bölümünün geliştirilerek son teknoloji cihazlarıyla donatıldığını söyledi.

Sağlanan bu imkanlarla beraber tecrübeli olan uzman doktorlarla birlikte tam teşekküllü hastanelerde gerçekleştirilen ameliyatların Kağızman’da yapılamaya başlandığını anlatan başhekim Selçuk Kaya, Kağızman devlet hastanesinin önümüzdeki günlerde çok daha fazla hastaya hizmet verecek seviye’ye geleceğini vatandaşların uzak illerdeki hastanelere giderek mağdur olmalarının önüne geçileceğini kaydetti.