Kağızman’da terör karmaşası

İki gün önce Kars’ın Kağızman İlçesi’ne 24 kilometre mesafedeki Demirkapı mevkiinde yol kesen PKK’lı teröristlerin, dün gece de aynı bölgede yol kesip propaganda yaptıkları yönündeki haber karmaşaya neden oldu.

BİR VATANDAŞIN İHBARI

Edinilen bilgilere göre dün gece saatlerinde Kağızman Emniyetine giden bir kişi Kağızman’a 24 kilometre mesafedeki Demirkapı mevkiinde PKK’lı teröristlerin yol kestiğini söyledi. Vatandaş, Demirkapı mevkiinde yüzleri maskeli iki PKK’lının araçların önlerini kestiğini, eli silahlı yeşil elbiseli 2 PKK’lının yolun sağında, iki PKK’lının da yolun solunda beklediklerini, kendisinin 750 TL’sini aldıklarını, öndeki bir araçta bir çocuğun ağlaması üzerine panikleyip kaçtıklarını anlattı.

İhbarın hemen ardından olay yerine hareket eden güvenlik güçleri karşılaştıkları araç sürücülerine bu tür bir vakanın yaşanıp yaşanmadığını sordular. Teyid edilir bir cevapla karşılaşmayan emniyet güçleri olay yerine gittiklerinde de hiçbir ibareyle karşılaşmadılar. Çevrede yapılan arama tarama çalışmalarında da her hangi bir hareketle karşılaşmayan ekiplerin geri döndüğü ve bir operasyon yaşanmadığı öğrenildi.

Resmi kaynaklardan da dün yaşandığı iddia edilen olayla ilgili bir açıklama yapılmazken, bu tür hadiselerden tedirgin olan vatandaşlar ise resmi kaynakların böylesine önem arz eden olaylarda açıklama yapmalarını beklediklerini belirttiler.