Kağızman’da yardım çadırı kuruldu

Kars’ın Kağızman İlçesinde Van’daki depremzedeler için yardım çadırı kuruldu.

Belediye binası önünde kurulan çadırda Van’daki depremzedeler için gıda, battaniye, yiyecek ve giyecek yardımları kabul ediliyor. Belediye personeli tarafından toplanan yardımlarda para kabul edilmiyor. Halkın yoğun ilgi gösterdiği yardım çadırına getirilen yardımlar vatandaşların isimleri ve getirdiği yardım malzemesi şeklinde listelere kaydediliyor. Para getiren vatandaşlar belediye personeli tarafından geri gönderilerek gıda, giyecek ve battaniye getirilmesi isteniyor. Belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarda yardım çadırının yeri ve kabul edilen malzemeler hakkında bilgi veriliyor.

Yardım çadırında yardımların en az iki gün kabul edileceği, halkın ilgisine göre bu sürenin uzatılabileceği belirtildi.

KAĞIZMAN’DAN VAN’A SU VE BATTANİYE YARDIMI

Depremin vurduğu Van’ın Erciş ilçesine Kars Kağızman’dan, 2 TIR dolusu su battaniye ve yorgan gönderildi. Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy, Van'a ayrıca battaniye yardımında da bulunacaklarını kaydetti.

Türkiye’yi yasa boğan Van Erciş’teki depremin ardından bölgeye bütün Türkiye’den yardım yağıyor. Arama kurtarma ve sağlık alanında şimdiye kadar 103 personel ve 16 aracı Van’a sevk eden Kars Valiliğinin ardından, su sıkıntısı çeken bölgeye Kağızman Kaymakamlığı, İlçe milli Eğitim müdürlüğü ve ilçe Müftülüğü tarafından da 2 TIR dolusu su gönderildi. Toplam 160 ton olan battaniye ve suyu Van’a götürecek TIR’lar, Kağızman Adliye sarayı önünden uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy, bölgeye su gönderildiğini söyleyerek, talep doğrultusunda Kağızman’dan su yardımının devam edeceğini ifade etti. Gürsoy, havaların soğumasıyla battaniye sıkıntısının çekildiği bölgeye bu yönde yardım da yapılacağını ifade ederek, “Bu durum üzerine Kağızman Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kağızman Müftülüğü ve yardımsever vatandaşlar tarafından ilk etapta 1000 battaniyeyi Van’a ulaştırılacak. Bu yardımları en kısa sürede bölgeye ulaştıracağız” şeklinde konuştu.