“Kanlı Tabya” açıklaması

“Kars’ta Harabe Mi Tabya Mı? ” başlığıyla yayımlanan haberle ilgili Valilikten açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kars ili Bülbül Mahallesi pafta 42, ada 476, parsel 514’te kayıtlı bulunan ve mülkiyeti hazineye ait Kanlı Tabya binası, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün 06.10.2009 gün ve 04381 sayılı yazıları ile Harp Tarihi Müzesi olarak kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmiştir.

Kanlı Tabyanın Kars Harp Tarihi Müzesi olarak düzenlenerek hizmete açılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tabyanın restorasyon projesi ihalesi 2010 yılı içerisinde yapılmış ve proje ihalesini alan firma tarafından hazırlanan röleve, restitüsyon ve restorasyon projeleri Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna sunulmuştur. Ancak; hazırlanan projelerde bazı eksikliklerin bulunması sebebiyle Kurulun 11.02.2011 gün 2202 sayılı kararı ile hazırlanan projenin rölevesi onaylanmış, restitüsyon ve restorasyon projelerindeki eksikliklerin giderilmesi istenilmiştir.

Söz konusu projelerin eksik kısımları tamamlanarak Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunda onaylandıktan sonra Kanlı Tabyanın restorasyonuna başlanacaktır.”

-KHA-