Kanoda Sarıkamış rüzgarı

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Turunç beldesinde yapılan “Deniz Kanosu Türkiye Şampiyonası” çekişmeli ve heyecanlı yarışlara sahne oldu.

Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada, 50 kulüpten toplam 110 sporcu kürek çekti. Federasyonun her yıl organize ettiği şampiyonada, bin ve 2 bin metre mesafelerinde büyük bayanlar, büyük erkekler ve karışık çiftler kategorilerinde yarışlar yapıldı.

Bin metre yarışlarında, büyük erkeklerde Turunç Gençlik Spor Kulübü’nden Eren Canaslan, büyük bayanlarda Şişecam Spor Kulübü’nden Damla Gündoğan birinciliği kazandı. Karışık çiftler kategorisinde ise birinciliği Çukurova Üniversitesi Spor Kulübü’nden Ekrem Gök ve Meltem Kılıçarslan elde etti.

Elemelerle başlayan 2 bin metre yarışları oldukça heyecanlı geçti. Vatandaşlar ve turistlerin ilgiyle izlediği yarışlarda bitiş noktasına ulaşmaya çalışan bazı sporcuların zorlandıkları görüldü.

Türkiye Deniz Kanosu şampiyonasına Sarıkamış Esnaf Spor, Ahmet Kıbıl Spor Kulübü ve Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi Spor Kulübünden 4 sporcu ile katıldığı bildirildi. Yarışmalarda, Hakan Aydoğmuş ile Aynur Aydoğmuş, ikili kano yarışının 2 bin metrelik parkurunda 4.olma başarısını gösterdi.

Sarıkamış’tan katılan sporcuların kafile başkanı Mehmet Enis, sporcuların ilk defa kano yarışmalarına katılmalarına rağmen başarıyla Sarıkamış’ı temsil ettiklerini söyledi. Yarışmaların yapıldığı Turunç beldesinde çok büyük ilgi ile karşılandıklarını belirten Enis, şunları kaydetti:

“Sarıkamış’taki spor Kulüplerinin yalnızca kış sporlarında değil diğer spor dallarında da başarılı olabileceklerini göstererek hedeflerinin çok büyük olduğunu ispatlamışlardır. Kulüplerimiz bundan sonraki müsabakalarda daha büyük başarılar elde edeceklerine inanıyorum. Sarıkamış Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanımız İlhan Özbilen, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Yücel Yücel ve İlçe Müdürümüz Ali Koçak’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Kano yarışmalarına katılan idareci, antrenör ve sporcularımızı kutlar başarılarının devamını dileriz”

Sarıkamış’tan Yarışmalara katılan sporcuların isimleri şöyle; Hakan ve Aynur Aydoğmuş, Uğur Altınyay ve İbrahim Uğur Pamık.