Kar yağışıyla birlikte sıcaklık düştü

Kars Metoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kar yağışının Cuma gününe kadar etkili olacağı belirtildi.

Kar yağışının bölgedeki sıcaklığı artırmadığının da ifade edildiği açıklamada, kar yağışıyla bölgedeki sıcaklığın düştüğüne vurgu yapıldı.

Kars Metoroloji Bölge Müdürü Abidin Aydın, kar yağışının hava sıcaklığını eksilere düşürdüğüne dikkat çekerek, “Kar yağışından sonra gece -18 dereceyi gördük. Minimum sıcaklıklarda büyük ölçüde düşüş yaşandı, bunu bilmek gerekir. Önümüzdeki 5 günü değerlendirecek olursak Pazartesi günü yağış beklenmiyor, hava bulutlu ve açık geçecek. sıcaklıklar ise -18’e -3 derece olması tahmin ediliyor. Salı günü için yine parçalı bulutlu bir hava bekliyoruz, yağış beklenmemekte, en düşük sıcaklık -17, en yüksekte -1 derece bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kar yağışının Çarşamba ve Perşembe günleri de Kars’ta etkisini göstereceğini belirten Aydın, “Çarşamba ve Perşembe günleri kar yağışının ilimizde orta derecede etkisini göstermesini bekliyoruz. Kar yağışına bağlı olarak özellikle hem gündüz hem de gece en düşük sıcaklıklarda hafif bir yükseliş görülecek. Çarşamba günü kar yağışıyla birlikte en düşük sıcaklığımız -14 derece, en yüksek de 0 derece olması bekleniyor. Perşembe günü de parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı bir hava bizleri bekliyor. Sıcaklıkların ise -14 ve 0 derece olmasını bekliyoruz.” dedi.

Aydın ayrıca, “Cuma günü itibariyle kar yağışının bölgeyi terk etmesini ve hava sıcaklıklarının -20 dereceye düşmesini bekliyoruz. Cuma gününden sonra bölgeyi terk edecek karla birlikte ısı kayıplarının oluşturacağı buzlanmaların meydana geleceğine ve sürücülerin bu buzlanmalara karşı dikkat etmeleri gerek” diye konuştu.