Karakelle süreci değerlendirdi

AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Ramazan Karakelle, adaylık süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede, İl Başkanlığı sürecince planlayıp hayata geçiremediği projelerini milletvekili olduğu zaman gerçekleştireceğini söyledi.

AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Ramazan Karakelle, adaylık süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede, İl Başkanlığı sürecince planlayıp hayata geçiremediği projelerini milletvekili olduğu zaman gerçekleştireceğini söyledi.

Karakelle, Genel Merkezden kendisine “Kimsesizlerin Kimsesizisin” diye verilen sözün üzerine aday adayı olduğunu belirtti.

“Kars’a ve Karslıya hizmet etmek için aday adaylığımı açıkladım” diyen Karakelle, “İl Başkanlığı sürecinde gerçekleştiremediğim birkaç projem vardı. Sarıkamış Harekatı’nda şehit olan 90 bin Mehmetçiğimiz için bir projelerim var. Diğer bir projem ise; Kars’ın inanç turizmi. Şuan yüzde 70’i tamamlanmış olan bu projeyi faaliyete geçirmeyi hedefliyorum. Bunu tamamladıktan sonra Kars’ın mevcut 46 tabyasını turizme kazandırmak istiyorum. Turizm Bakanlığı ile görüşerek buraları turizme açacağım. Bu tabyaları restore ettikten sonra yerli ve yabancı turistlerin gezip görmelerini sağlayacağım.” dedi.

Mevcut 2 milletvekilinin bugüne kadar Kars’ta hizmetlerinin olduğunu da hatırlatan Karakelle, daha sonra kentin en önemli sorunlarının başında gelen tarım ve hayvancılığa değindi.

Hayvancılık konusunu çok önemsediğini vurgulayan Karakelle, “Şuan ki hayvancılık ilkel şartlarda yapılıyor. Veteriner Fakültemizin Kars’ta olması büyük bir şanstır. Hayvancılığın arzu edilen seviyeye getirilmesi ve sütünün işletilmesi için girişimlerde bulunup bu sektörün canlandırılmasında ön ayak olmayı arzuluyorum. Bunun bu seviyeye gelebilmesi için de eğitimin önemli olduğunu biliyorum vede bunun çabası içindeyim.” diye konuştu.

Tarım politikasında eksiklerin olduğunu de hatırlatan Karakelle, tohumlamanın ve gübrelemenin yanlış yapıldığına da dikkat çekerek, “Toprakta kireç oranı yüksek olduğunu bile bile bu toprağa amonyak eklemek zararlıdır. Laboratuarlarda analizler sonucu modern bir tarım sistemi ile vatandaşlarımızın bilinçli bir şekilde ekimlerini yapmayı hedefliyorum.” şeklinde konuştu.

Kars’ın coğrafik konumunu da değerlendiren Karakelle, “Kars’a baktığımızda bir tarafımızda Doğubeyazıt’taki Gürbulak diğeri de Hopa sınır kapımız var. Bunlar aktif halde çalışmaktadır. Fiziki yapılarda çok zor şartlarda araçlarımızın yakıt oranları da çok yüksektir. Ancak Kars’ın içinden geçen ve İstanbul’a kadar çift duble yolla giden Aktaş Sınır Kapısına çok yakın yakıt konusunda daha tasarruf edeceğimiz bir projedir. Bu tasarruflu projeyi hükümetimizle görüşeceğim. Bu durumu aşmak için bakanlıklarımızla görüşerek devlet büyüklerimizle bu durumu çözmeye çalışacağım.” dedi.

Karakelle, ayrıca, Kars halkının hiçbir şekilde “Ramazan Karakelle’yi milletvekili seçtik ama o Ankara’ya gidip yatıyor, Kars’a hizmet etmiyor” gibi arkasından laf ettirmeyeceğini, şuan ki bu projelerin ardından Kars’a da birçok hizmetler yapacağını sözlerine ekledi.