Karar Çıktı:Anıt Kaldırılacak

Başbakan Erdoğan’ın Kars’ta “Ucube” diye nitelendirdiği İnsanlık Anıtı için, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Anıtlar Kurulu karar almış, karar tarafımıza ulaşınca anıtı kaldıracağız” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kars ziyaretinde “Ucube” diye tanımladığı ünlü heykeltıraş Mehmet Aksoy’a dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından yaptırılan İnsanlık Anıtı’nın yıkılması konusunda kararın çıktığını söyleyen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; karar çıktı, bu karar elimize geçtiği zaman inceleyip kaldıracağız” dedi.

 

Bozkuş şöyle konuştu : “Gündemi meşgul eden heykellerin yerinden kaldırılmasıyla ilgili olarak Anıtlar Kurulu’ndan kararı çıktı. Anıtlar Yüksek Kurulu’nun kararına bağlı olarak söz konusu heykeller mevcut yerlerinden kaldırılacaklar. 2863 sayılı kanunla tescilli bölgede ki taşınmazlar korunmaktadır. Tescilli bölgede bulunan taşınmazlar kanunun 13 ve 14. maddelerine göre tahsis edilemez ve satılamaz diyor. Tescilli bölge olduğu için tahsis ve bina yapma şansı yoktur. Bu anlam içerisinde oradan kaldırılması gündeme gelmiştir. Muhalefet partisinin de bu kanun çerçevesinde geçmişte şikâyetleri gündeme gelmiştir. 2863 sayılı kanuna aykırı olarak orada bir heykel yapıldığı için söz konusu yerden kaldırılması konusunda yüksek kurul karar almıştır. Bu bir teknik konudur ilgili karar elimize geçtikten sonra kararın içeriğini inceleyip, gerekli teknik anlamda gerekli önlemleri alarak kaldıracağız” diye konuştu.