Kardan heykellerin açılışı yapıldı

Kardan şehit heykellerin açılışı yapıldı

Kardan şehit heykellerin açılışı yapıldı

SARIKAMIŞ’TA 100. YIL ÖNCE DONARAK ŞEHİT OLAN ASKERLERİ FİGÜRLERİNİ TASVİR EDEN KARDAN HEYKELLERİN AÇILIŞI, BAKAN KILIÇ TARAFINDAN YAPILDI

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin askeri, 100. Yılında anma etkinlikleri kapsamında öğrenciler tarafından yapılan kardan şehit heykellerinin açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptı

Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi'nden 23 öğrenci tarafından 150 kamyonla taşınan karla yapılan heykellerin açılışına yurdun dört bir tarafından gelen binlerce vatandaşın yanı sıra Kars Valisi Günay Özdemir, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, kamu kurum müdürleri katıldı.

Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi'nden 23 öğrenci ve öğretmenleri, "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma etkinliği için Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bahçesindeki alana 150 kamyon kar taşınarak 100 yıl önce Allahuekber Dağları'nda kardan kefen giyerek şehit olan 90 bin askerin figürleri tasvir edildi.

Sarıkamış’a gelen bakan Kılıç ve beraberindekiler, Kardan şehit heykellerinin üzerindeki Türk bayrağını kaldırarak açılışı gerçekleştirdi. Heykellerin üzerindeki bayrağın kaldırılmasının ardından Bakan Kılıç ve beraberindekiler kardan heykellerin üzerine karanfil bıraktı. Ardından da heykelleri yapan lise öğrenciler ve öğretmenleriyle fotoğraf çektirdiler. Daha sonrada Bakan Kılıç, gazetecilere açıklamada bulunarak bu vatanın mukaddes değerleri için şehit düşen Mehmetçikleri rahmet ve minnetle andığını söyledi.

100. yılında Sarıkamış’ta milletin ve vatanın bağımsızlığı için şehit olan binlerce Mehmetçiğin anısına bir araya geldiklerini belirten Kılıç, "Sarıkamış Harekatı'nın 100. Yılında askerlerimizi anıyoruz. Biz onların hatırasını yaşatabilmek için onların burada gösterdikleri fedakarlığı bütün nesiller boyunca gençlerimizin hatırlaması için buradayız. Tabii buradaki çalışmalara özel bir önem verdik. Gençlik Ve Spor Bakanlığı olarak buradaki bütün faaliyetler için bizim açımızdan çok önemli bir faaliyet olması dolayısıyla farklı bir anlamı ve ciddi manada buradaki çalışmalar için büyük bir titizlik gösterdik" dedi.

Kılıç, bu yıl da büyük bir katılım olduğunu anlatarak, "Ümit ediyorum ki buradaki yaşananları, buradaki tecrübeleri gençliğimize de geleceğimize de taşırız. Çünkü geçmişteki yaşadıklarımızı hatırlayarak, geleceğe yürüyeceğiz, onları bilerek geleceğe yürüyeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Sarıkamış'taki çalışmaları yakından takip ettiğini de belirten Kılıç: "Önümüzdeki yıllarda çok daha farklı bir duruma taşıyacağız. inşallah ama burada önemli olan şu, geçmişimizde atalarımızın bize bu vatanı nasıl emanet ettiğini iyi bilmemiz gerekiyor. Gençlerimizin, onların dedelerinin neler yaşadığını, ne fedakarlıklar gösterdiğini iyi anlamaları gerekiyor. Sarıkamış, Çanakkale, Dumlupınar, Zafertepe, Milli Mücadele bunların hepsi iyi hatırlanması gereken, iyi özümsenmesi gereken ve gelecek nesillere bunların anlamını iyi taşınması gereken hatıralarımızdır. Bizi millet yapan, milletimizi millet yapan hatıralarımızdır. Ümit ediyorum ki geleceğe, geçmişte yaşadıklarımızı iyi bilerek, iyi öğrenerek geleceğe çok daha sağlam adımlarla hep beraber yürüyeceğiz" diye konuştu.