Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Vedat Akçayöz’ün önderliğinde başlatılan Kars Bebekleri Projesi gündemdeki yerini koruyor. Kars’ın Kültürel değerlerini yansıtan folklorik bebeklerin üretildiği atölyeyi bugün de Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ziyaret etti.
Başkan Bozkuş, projenin kültürel mirası tanıtma adına güzel bir çalışma olduğunun bilincinde olduğuna değinerek, son zamanlarda Kars’ın gündeminin yoğun olmasına rağmen gelen misafirlere hediye edilen bu bebeklerin büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Akçayöz’ün kendine ait boya dükkanında yapımına yer verdiği projenin daha da büyümesi için destek vereceklerini de belirten Bozkuş, bebeklerin yapımında çalışan kadınların atölye istemeleri üzerine de “Bu proje kapsamında Kars Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri hassasiyetle yerine getireceğiz. Kars’ın yoğun gündemine rağmen yer almayı başaran bu bebekler, Damal bebeklerine de rakip olabilecektir.” şeklinde konuştu.
Bozkuş, “Buraya gelen misafirler muhakkak bal da alıyorlar, kaşar da alıyorlar ama Kars’ı temsilen bir şey sunmak istediğimizde bu bebekleri veriyoruz. Bu da Kars için daha iyi ve daha kalıcı bir şey olmuş oluyor. Gelen misafirlere tabi ki bu bebekleri sunacağız. Fakat burada çalışan bayanlarımızın da emeklerinin karşılığını almaları gerek. Eğer emeklerinin karşılığını bulurlarsa sorun çözülmüş olacak. Bu konuda da belli şeyleri atlatmış oluruz. Damal bebekleri de sık sık destek bekliyor devlet tarafından. Biz de kendi bebeklerimiz için elimizden gelen desteği esirgemeyeceğiz” diye konuştu.
Kars Kültür ve Sanat Derneği Başkanı olan Vedat Akçaöz ise, “Çok talep var ve aynı zamanda da bazı eksik noktalarımız var onları da göz önüne alıp onlar üzerinde yoğunlaşıyoruz. 10 gün içerisinde çıkan bebeklerimiz mükemmel olmasa da mükemmele yakın, ileride de bun çözeceğimize eminiz. Burada çalışan bayanlarımız sabah 08.00’de başlayıp 12.00’da bitiriyorlar. Bu süre 20 günlük bir süre 20 gün sonra evlerine gidecekler ben malzemeleri tekrar dağıtacağım herkes evlerinde yapacak. 4. ayda ise ben bırakacağım onlar kendileri ürettikleri şeyi dağıtacaklar. Belediyeyle birlikte bu işi yaptığımıza göre bunun patenti 4. aydan sonra kişiler tek gidip tek tek satmasınlar, yani belli bir organizasyon olsa, bununla beraber bir şirket ya da bir kooperatif olsa ve bunun üzerinden satılsa çok daha iyi olur diye düşünüyorum.” dedi.