Kars Defterdarlığı’ndan Duyuru

6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun 25 Şubat 2011 tarihinde yürürlüğe girmiş, yasada borçların peşin ya da 6, 9, 12, 18 taksit halinde ödenebileceği belirtilmiştir.

30 Haziran 2011 tarihine kadar Vergi Dairelerine başvurarak borçlarını yapılandıran Mükelleflerimiz bu borçlarını birinci taksit 30 Haziran 2011, ikinci taksit 31 Temmuz 2011 ve üçüncü taksit 30 Eylül 2011 son ödeme tarihili olarak ödemek durumundadırlar.

Kanuna göre yapılandırmanın devam edebilmesinin şartlarından biri de ödemelerin bir takvim yılında iki taksitten fazla ihlal edilmemiş olmasıdır. Bu itibarla birinci ve ikinci taksitlerini ödemeyenlerin veya aksatan mükelleflerimizin üçüncü taksiti (ödenmemiş taksit var ise bununla birlikte) 30.09.2011 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir. Aksi halde Kanun hükmünden yararlanma haklarını kaybedeceklerdir.

Ayrıca borçluların süresinde ödemedikleri taksitleri son taksit ayını takip eden ay sonuna kadar ödeyebilmeleri mümkün bulunmaktadır. Ancak; Kanun gereği gecikilen her ay için yüzde bir nokta dört (%1,4) oranında geç ödeme zammı ayrıca tahsil edilmesi gerekeceğinden bu taksitleri en kısa zamanda ödemeleri menfaatlerine olacaktır.

Kanundan yararlanma hakkının kaybedilmesi halinde, ödenmeyen borç tutarları yapılandırma öncesi haline dönüşecek ve bu alacakların gecikme zammı da uygulanmak suretiyle 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre haciz dahil olmak üzere he türlü icrai işlemle takip edilmesi gerekecektir.

6111 sayılı Kanunla getirilen yeniden yapılandırmada üçüncü taksitin son ödeme tarihi 30 Eylül 2011 olup, daha önceki taksitleri aksatan mükelleflerimizin 6111 sayılı Yasadan yararlanmaya devam edebilmeleri için 3 ncü taksit ile birlikte aksayan taksitlerini de  ödemeleri gerektiğini ve bu ödeme için  son iki gün olduğunu hatırlatır, mükelleflerimizi ilgili tahsil dairelerine davet eder, bol kazançlar dileriz.

Kamuoyuna Duyurulur.