Kars eksi 18i gördü!

Kars'ta dondurucu soğuklar etkisini göstermeye başladı. Kars eksi 18'i gördü; seyir halindeki taksi dondu!

Kars'ta dondurucu soğuklar etkisini göstermeye başladı. Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde evlerin camları buzla kaplanırken, bir okulun çeşmesinin etrafında da buz kütleleri oluştu. Köye giden bir taksi seyir halindeyken yolda dondu.

Dün etkisini gösteren kar yağışı gece yerini dondurucu havaya bıraktı. Selim ilçesinde evlerin camları içeriden buz tutarken, gece en düşük hava sıcaklığının ise eksi 18 dereceye kadar düştüğü belirtildi.

İlçeye bağlı Çıplaklı Köyü İlköğretim Okulu'nun önündeki çeşmenin etrafında oluşan buz kütleleri, öğrenciler tarafından keserle kırıldı. Selim ilçesinden Çıplaklı köyüne gitmekte olan bir taksi ise Meryemana mevkiinde seyir halindeyken yol ortasında donarak kaldı.

Çıplaklı köyü Şehit Er Sinan Polat İlköğretim Okulu'nun çeşmesinin üzerini tutan buzları keserlerle kıran çocuklardan Umur Özdemir, "Dün kar yağmıştı. Bugün acayip buz burası yollar kayıyor. Bu çeşmenin buzlarını kırmaya çalışıyorum. Acayip şekilde buz kütleleri oluşmuş. Biz de şimdi bu buz kütlelerini kırıyoruz ki su içelim" dedi.

Öte yandan, Çıplaklı köyüne yolcu götürmek isteyen Selim Taksicisi Kerem Durdi, aşırı soğuktan aracının LPG olması nedeniyle tüpünün donduğunu belirtti. Kerem Durdi, "Köye gidiyorduk araçtaki tüpümüz dondu ve burada adeta mahsur kaldık. Hava çok soğuk eksi 18-20 dereceye kadar çıkıyor. Şu anda arabamız dondu ve bizler de bez minderle tüpü sardık 2-3 saattir burada bekliyoruz. Bir yolunu bulup çalıştırıp gideceğiz" dedi.