Kars Emniyet Müdürlüğü büyük ve başarılı bir operasyona daha imza attı

Kars Emniyet Müdürlüğü büyük ve başarılı bir operasyona daha imza atarak, binlerce kişinin banka hesaplarını ele geçiren çeteyi çökertti.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle :

Sarıkamış Cumhuriyet Savcılığı talimatlarıyla Kars Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, 3 ay boyunca teknik ve fiziki takipli yürütülen TCK-220 Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve TCK-158 Nitelikli Dolandırıcılık suçları kapsamında 44 ekip 98 personelin katılımıyla Kars merkezli İstanbul ve Diyarbakır illerinde 23 adreste 22 şahsın yakalanmasına yönelik eş zamanlı yapılan operasyon neticesinde;

- 27 cep telefonu, 26 sim kart, 2 hafıza kartı, 1 dizüstü bilgisayar ve hardisk

- Suçtan elde edildiği değerlendirilen 24 adet satışa hazır sıfır cep telefonu

- Mağdur vatandaşlarımızın kredi kartından çekilen banka dekontları, faturalar

- Dolandırılan ve dolandırılmak için sırada bekleyen çok sayıda vatandaşımıza ait kişisel bilgiler (kimlik ve telefon bilgileri, banka bilgileri, banka/kredi kartı limit bilgileri)

- Dolandırıcılık yöntemiyle elde edilen telefonların mağazalardan teslim alınması için oluşturulan çok sayıda sahte sipariş formu ve dokümanlar

- 1 sahte kimlik ve 1 sahte ehliyet,

ele geçirilmiş, İ.T. (31), İ.H.A. (24), Y.T. (20), E.A. (23), Y.A. (21), Y.B. (18), Ö.T. (16), Ş.T. ( 28), Ö.T. (24), S.B. (45), Y.E.B. (17), G.N.Ç (21), S.B. (21), T.B. (21), Y.K. (25), S.Y. (18), A.T. (28), B.K. (19), E.Ç (26), Y.K. (22), E.D. (20) isimli şahıslar gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilen 21 şahıstan 8 şahıs Savcılık makamınca, 4 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 9 şahıs ise tutuklanarak Kars T tipi kapalı ceza infaz kurumuna teslim edilmiştir.

Kars Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın dijital kanallarda tehditlerden korunması için bu tür planlı ve takipli çalışmalarımız etkin bir şekilde artarak devam edecektir.